به گزارش همدان پرس؛ آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی در خطبه های این هفته نماز جمعه همدان افزود: تامل و شناخت حق سپس موضع گیری صحیح را ویژگی مومن دانست و گفت: پیام رهبر فرزانه انقلاب فصل الخطاب است و کسانی که از پیش اختلاف نظر داشتند باید تلاش کنند اندیشه خود را با ولی جامعه و موضع گیری های امام همسو کنند.
امام جمعه همدان تاکید کرد: فصل الخطاب بودن بیانات رهبری یعنی کسی که تحلیل های متفاوت داشته است، بعد از اظهار نظر ایشان الزام شرعی و تبعیت عملی و حقوقی باید از ولی فقیه داشته باشد.
وی با بیان اینکه اطلاق تندرو و افراطی و خائن در تحلیل ها و صحبت ها به یکدیگر صحیح نیست چرا که به وحدت و انسجام جامعه آسیب می زند، افزود: باید مراقب باشیم تا فضای تحلیل ها به سمت تحقیر و توهین جریان های غیرهمسو نرود و مخالفان نظر ما به خیانت و سازشگری متهم نشوند.
نماینده ولی فقیه در همدان تاکید کرد: بیان این که تفاهم نامه به رهبری تحمیل و اجبار شده درست نیست چرا که مسوولان در این خصوص به ایشان تعهد دادند تا کار را پیش ببرند و معظم له نیز به آنها اعتماد کرده که این روایت صحیح است.
امام جمعه همدان گفت: تفاهم نامه به نام تسلیم نیست بلکه این ملت بر سر منافع ملی، دینی، آرمان ها و اصول می ایستند و اگر با مذاکره این حقوق قابل پیگیری و دریافت باشد، آنرا انجام می دهند.
آیت الله شعبانی موثقی با اشاره به شرایط صلح در زمان امام حسن مجتبی(ع)، خاطر نشان کرد: معاویه پشت پرده بسیاری از خیانت ها و جنایت ها به ویژه قتل و به شهادت رساندن امام علی (ع) بود و اهل بیت هم این را می دانستند اما شرایط اجتماعی به گونه ای بود که امام حسن با معاویه صلح کرد.
وی تاکید کرد: شرایط اجتماعی آن زمان، سستی یاران، همراهی نکردن مردم با او در جنگ علیه معاویه و برخی دیگر مسایل موجب صلح در زمان این امام شد و ایشان احساس کرد اگر مصالحه نکند جامعه شیعه از بین می رود.
امام جمعه همدان خاطرنشان کرد: باید دید اسلام چگونه حفظ می شود و البته گاهی مصلحت جامعه اسلامی در صلح است بنابراین مهم حرکت در مسیر ولایت است پس امام و ولایت هر تصمیمی بگیرد و مصلحت بداند باید پیرو و تابع آن بود.