پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  3640تاریخ انتشار:  15 اسفند 1392 - 22:37
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » فرهنگ
با تقدير از برگزيدگان؛

 سومين جشنواره ملي، فرهنگي و هنري نماز در همدان پایان یافت

سومين جشنواره ملي، فرهنگي و هنري نماز در استان همدان با تقدير از برگزيدگان اين جشنواره و با حضور مسؤولان كشوري و استاني خاتمه يافت | خود نماز يك هنر است و خداوند نخستين هنرمندي است كه تمام هنرهاي مختلف را در نماز گرد هم آورده است | خداوند نخستين هنرمند و نماز غوغايي از هنر و جلوه‌اي از هنرمندي خداست.
به گزارش همدان پرس؛ سومين جشنواره ملي، فرهنگي و هنري نماز در استان همدان با تقدير از برگزيدگان اين جشنواره و با حضور مسؤولان كشوري و استاني خاتمه يافت.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور در مراسم اختتاميه جشنواره نماز كه در سالن همايش‌هاي دانشگاه علوم پزشكي همدان برگزار شد، گفت: خداوند نخستين هنرمند و نماز غوغايي از هنر و جلوه‌اي از هنرمندي خداست.

حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتي با بيان اينكه همه كمالات در نماز وجود دارد، ادامه داد: مردمي بودن، نظم، ارتباط يكسان با يكديگر، ياد شهدا، ورزش، لقمه حلال، كمك به فقرا، ازدواج، بهداشت، زيبايي، توحيد، رعايت حقوق ديگران و بسياري از كمالات و هنرهاي گوناگون در نماز ديده مي‌شود.

قرائتي به وجود آهنگ و ريتم در نماز اشاره نمود و اضافه كرد: خود نماز يك هنر است و خداوند نخستين هنرمندي است كه تمام هنرهاي مختلف را در نماز گرد هم آورده است.


وي افزود: نماز جلوه‌اي از هنرمندي خداست كه همه اقشار مردم به سمت آن دعوت مي‌شوند اما بايد مراقب بود كه اين هنر به سمت منفي و كج كشيده نشود.

وي از سالن‌هاي مختلف موجود در شهرها سخن گفت و بيان داشت:‌ مي‌توان در بحث هنر يك كار ماندگار كرد و سالن‌هاي چندمنظوره به دور از اسراف ساخت تا بتوان در مواقع مختلف از آنها استفاده كرد.

حجت‌الاسلام قرائتي به ساخت مساجد به جاي ساختن حسينيه‌ها تأكيد كرد و افزود: امروز افراد مسن به مساجد مي‌روند و جوانان در حسينيه‌ها حضور پيدا مي‌كنند كه اين امر فاصله‌اي بين دو نسل ايجاد كرده است.

قرائتي با بيان اينكه امروز مردم نمي‌دانند چطور بخندند و براي خنديدن به سمت حرام كشيده مي‌شوند، اضافه كرد: مي‌توانيم يك سايت خنده ايجاد كنيم تا هر كس يك خاطره خنده‌دار در آن بنويسد و راه شور و نشاط اجتماعي را فراهم نمود.
قرائتي ادامه داد: هنوز نتوانسته‌ايم در جامعه خنده حلال توليد كنيم و مردم به جاي اينكه با هم بخندند قوميت‌هاي مختلف را مسخره مي‌كنند و به يكديگر مي‌خندند.

استاندار همدان نيز در اين مراسم ضمن قدرداني از دست‌اندركاران برگزاري جشنواره گفت: امسال سومين سال است كه جشنواره نماز در همدان برپا مي‌شود و اميدوارم با توجه به شايستگي اين استان افتخار ميزباني جشنواره در سال‌هاي آينده نيز براي استان همدان باشد.

محمدناصر نيكبخت بر استمرار جشنواره نماز در استان همدان تأكيد كرد و بيان نمود: نيت برگزاري اين جشنواره موجبات خير و بركت براي مردم ولايي و شهيدپرور استان همدان مي‌باشد و استانداري نيز در ارائه خدمت به اين جشنواره با كمال علاقه همكاري‌هاي مستمري خواهد داشت.

وي با بيان اينكه هنرمندان در جشنواره نماز به زيبايي هنر را به نماز متصل كرده‌اند، ابراز داشت: هر بيان هنرمندانه، جايگاه و ضريب نفوذ بيشتري در ميان مردم دارد.

نيكبخت اضافه كرد: نماز خود عشق و هنر است و براي اينكه بتوان محتوا و عشق به نماز، عبوديت و بندگي را به تصوير كشيد بايد زيباترين هنرمندان وارد كار شوند.

وي در پايان از سازمان‌ها و نهادهاي اجرايي خواست تا در برپايي نماز و تبليغ نماز كوشا و فعال باشند كه از بركات اين امر بزرگ بيشتر بهره‌مند شويم.

معاون صداي سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در اين مراسم گفت: بايد در اين جمع شرايطي فراهم مي‌شد كه هنرمندان بيشتري در جشنواره حضور مي‌يافتند و از فضاي آن استفاده مي‌كردند.

محمدحسين صوفي با اشاره به رسالت و تكليف هنرمند و رسانه و نگاهي كه هنرمندان بايد به مقوله دين، هنر و رسانه داشته باشند، بيان كرد: با بررسي همه اديان متوجه مي‌شويم كه همه عنايتي به نماز دارند اما دين اسلام نگاهي مترقي در صورت و معنا به نماز دارد.

وي هنرمندان، فرهنگيان و رسانه‌ها را عهده‌دار و مسؤول اخلاق و رفتار مردم خطاب كرد و بيان نمود: ما موظفيم با مديريت و هدايت افكار عمومي و آگاهي‌بخشي و اطلاع‌رساني در جامعه كاري در شأن نماز انجام دهيم تا نماز به بهترين شيوه در تار و پود جامعه رسوخ پيدا كند.

صوفي برگزاري جشنواره نماز را مايه الگودهي و استانداردسازي در جامعه دانست و ادامه داد: در اين جشنواره شايستگان معرفي مي‌شوند و به نوعي سره از ناسره تشخيص داده مي‌شود.

صوفي با اشاره به آثاري كه در آنها دين دست‌مايه آثار فرهنگي و هنري است، بيان كرد: هنر براي تقويت دين تلاش كرده و در عين حال از مضامين و احكام دين بهره برده است.

وي ابراز داشت: يك هنرمند دلسوز همواره تلاش مي‌كند تا اگر ناهنجاري در جامعه وجود دارد با توليد آثار خود در جهت رفع آن اقدام نمايد و مجموعه آثار فرهنگي هنري كه در طول سال شاهد آنها بوده‌ايم همگان براي هدايت جامعه تأثيرپذير از اهداف دين بوده‌اند و براي ترويج مسائل از بستر دين استفاده كردند.

صوفي با بيان اينكه هنرمندان‌ ما ضمير پاك و ديني دارند، افزود: آنها اين ضمير را در خدمت هنر قرار مي‌دهند و اقدام به توليد آثار فرهنگي هنري مي‌كنند كه در سال‌هاي اخير توليد اين آثار با استفاده از انوار اسلام شكل گرفته است.

وي با اشاره به اينكه اكنون جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك قدرت رسانه‌اي مطرح است، ابراز داشت: در سال 92 تعداد 20 هزار ساعت برنامه با 15 هزار عنوان در راديو براي نمازگزاران پخش شده است.

معاون صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران با تأكيد بر اينكه در برنامه‌هاي صدا و سيما ديگر تك‌صدايي وجود ندارد، تصريح كرد: در حال حاضر توجه زيادي به نماز مي‌شود و 10 دقيقه قبل و بعد از نماز به پخش احاديث، احكام و قرآن از راديو و تلويزيون مي‌پردازيم.

وي خاطرنشان كرد: اصحاب رسانه و فرهنگيان و هنرمندان بايد بيش از پيش نسبت به نماز اهتمام ورزند و از تمام ظرفيت‌ها و امكانات موجود در جامعه همچون فضاي مجازي، سامانه پيامكي و شبكه‌هاي تعاملي براي ترويج نماز استفاده كنند.

وي با اشاره به شخصيت بي‌نظير حجت‌الاسلام قرائتي عنوان كرد: مي‌توان او را از يك منظر، رسانه تلقي كرد و از منظر ديگر نماز، چرا كه تجلي واقعي نماز در او به چشم مي‌خورد.

صوفي از بيش از 34 سال حضور حجت‌الاسلام قرائتي در رسانه و نگه داشتن مخاطب پاي گيرنده توسط او سخن گفت و بيان كرد: اين امر به دليل ارائه مطالب جذاب، متنوع و تأثيرگذار با زباني گيرا و شيرين است.

دبير ستاد اقامه نماز استان همدان نيز با بيان اينكه نماز ذكر الهي و زيباترين مظهر پرستش و عبوديت است، گفت: نماز آنگاه كه با حضور قلب و التجاي خاشعانه و خالصانه خوانده مي‌شود مي‌تواند تأثير اعجاب‌انگيز خود را در دل و روح آدمي به جاي بگذارد و انسان را از قعر نفساني به عرش رباني سوق دهد.

حجت‌الاسلام سيد مرتضي حسني‌حلم شناخت ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي جامعه در اشاعه امر مقدس نماز، به ويژه استفاده از زبان هنر در القاي آموزه‌هاي ديني را نقطه عطف برگزاري جشنواره ملي فرهنگي هنري نماز دانست و افزود: امسال هنرمندان و اصحاب قلم سراسر كشور با ارسال بيش از 856 اثر در رشته‌هاي مختلف به دبيرخانه جشنواره نقش‌آفريني نمودند و جشنواره امسال نسبت به سال‌هاي گذشته 40 درصد افزايش كمي و كيفي داشته است.

وي ادامه داد: اميدواريم جشنواره نماز بتواند با ساير جشنواره‌ها قابل رقابت بوده و در انجام رسالت ديني و فرهنگي خود در جامعه به ويژه با رويكرد نماز، بيش از پيش موفق باشد.

همچنين نويسنده و كارگردان شيار 143 به عنوان يكي از هنرمندان تقدير شده در اختتاميه جشنواره نماز گفت: سپري شدن دوران كودكي‌ام با همراهي پدربزرگم در خواندن قرآن و بيدار شدنم با صداي دعا و نيايش اعضاي خانواده سبب شد تا عنصر نماز و نيايش در آثارم رخنه كند.

نرگس آبيار افزود: به سراغ هر كاري كه مي‌روم دعا، نيايش و دين به گونه‌اي در آثارم ديده مي‌شوند.

فيلم شيار 143 امسال در 10 استان به نمايش درآمده است و از كارگردان اين اثر در اختتاميه جشنواره نماز تقدير شد.


گفتني است در اين مراسم «بي‌پايان» به عنوان فيلم كوتاه برگزيده، «بوسيدن روي ماه» به عنوان پويانمايي برگزيده ستاد همدان و «با جماعت» به عنوان فيلم برگزيده به نمايش درآمدند.

همچنين در اختتاميه سومين جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز از هنرمندان برگزيده در بخش‌هاي مختلف تقدير و تجليل شد.

در رشته فيلم و مستند سومين جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز استان همدان محمد رحمتي از قم و محمد طالبي از اراك به طور مشترك دوم شدند و داور نجفي و سجاد دادپور هر دو از اردبيل به طور مشترك رتبه سوم را كسب كردند.

همچنين در اين بخش فاطمه موسوي از قم، جواد نادري از نيشابور و عباس نادران از تهران شايسته تقدير شدند.

در رشته داستان كوتاه جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز استان همدان نيز زهره احمدي از زنجان مقام اول را كسب كرد و مريم افتخاري از خوي و زينب سادات هاشمي از قم به ترتيب دوم و سوم شدند.

در اين بخش صديقه مشكاتي از همدان و محسن افروغ از بندرعباس نيز شايسته تقدير معرفي شدند.

در رشته پويانمايي جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز استان همدان جمال اسكويي از مشهد رتبه دوم و توران كوليوند از كرمانشاه رتبه سوم را كسب كرد و فاطمه خديور از همدان شايسته تقدير شد.

همچنين در رشته فيلم كوتاه جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز استان همدان مسعود عظيمي از تهران رتبه اول، محمد فرهاني از تهران رتبه دوم و اميرحسين موسوي از تهران رتبه سوم را كسب كردند و در اين بخش لوييك زاكريان از تهران و هادي نادري از قم و شاهين شيرخاني از همدان شايسته تقدير شدند.

در رشته رمان جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز استان همدان نيز سيد مهرداد موسويان از همدان دوم و نيره خادمي از همدان شايسته تقديرشد.

در رشته فيلمنامه جشنواره ملي فرهنگي و هنري نماز حمزه ولي پور از اسلام آباد غرب رتبه اول را كسب كرد و معصومه قوامي از اصفهان دوم و داوود جليلي از قم رتبه سوم را به دست آورد.

در اين بخش علي فيضي از همدان و مهدي شاه پيري از تهران شايسته تقدير شدند.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir