پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  10930تاریخ انتشار:  29 دی 1395 - 15:46
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
اصل برنامه ششم توسعه، حفاظت 100 درصدی از محیط زیست است

 در ششمین نشست سازمان‌های غیر دولتی محیط زیست و منابع طبیعی چه گذشت+تصاویر

دولت در یک‌سال گذشته به مواردی چون جرم‌انگاری تخریب محیط زیست، اقتصاد سبز و اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و تهیه لایحه نحوه جلوگیری از آلودگی هوا برای ارائه در صحن مجلس پرداخته است | منابع طبیعی و محیط زیستی که به دولت تدبیر و امید تحویل شد، نیمه‌جان بود اما دولت سعی کرد این بیمار نیمه‌جان را به ادامه حیات امیدوار کند.
به گزارش همدان پرس؛ اولین روز ششمین نشست سازمان‌های غیر دولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور امروز با حضور مسؤولان کشوری و استانی، استاندار و شهردار همدان و معاونان آنها و اعضای شورای شهر، مدیرکل محیط زیست استان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و نمایندگان تشکل‌ها از سایر استان‌ها با حضور بیش از 400 شرکت کننده در استانداری همدان آغاز شد.

در این نشست معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اصل برنامه ششم توسعه، حفاظت 100 درصدی از محیط زیست است.

سیدمحمد مجابی با اشاره به قانون اساسی که حفاظت از محیط زیست را وظیفه عمومی عنوان کرده است، گفت: سیاست‌های دولت در مورد محیط زیست و مشارکت‌های آحاد جامعه تبیین شده که توسعه پایدار و اقتصاد سبز را از جمله موضوعات اشاره شده در سیاست دولت است.

وی بیان کرد: دولت در یک‌سال گذشته به مواردی چون جرم‌انگاری تخریب محیط زیست، اقتصاد سبز و اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و تهیه لایحه نحوه جلوگیری از آلودگی هوا برای ارائه در صحن مجلس پرداخته است.

وی همچنین از تصویب 144 قانون در حوزه محیط زیست در آستانه آغاز برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: اصل برنامه ششم، حفاظت 100 درصدی از محیط زیست است و با پرداختن به موضوعاتی چون، آب، آموزش و کشاورزی به ارزیابی محیط زیست می‌پردازد.


معاون توسعه سازمان حفاظت محیط زیست طول اثرگذاری برنامه‌ها را 10 سال اعلام کرد و افزود: در موارد مشخصی از سیاست‌گذاری‌ها به مشارکت اجتماعی اشاره شده است.

وی گفت: بحران آب موجب شده از 609 دشت کشور بیش از 360 دشت در منطقه قرمز قرار بگیرد

مجابی با اشاره به تصویب لایحه حمایت از محیط بانان، از حمایت تشکل‌ها از محیط بانان قدردانی کرد و یادآور شد: لایحه دیگری نیز مبنی بر جلوگیری از حیوان‌آزاری به کمیسیون اجتماعی دولت ارائه شده و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.

*هدایت مردم روستا به طرف استفاده از انرژی های پاک
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز هدایت مردم در کارگروه‌های توسعه روستایی را از جمله وظایف تشکل‌های مردم نهاد عنوان کرد و افزود: به منظور توسعه پایدار و استفاده از انرژی‌های پاک، حمایت و تشویق برای جایگزینی انرژی گرمایشی خورشیدی به جای استفاده از سوخت‌های هیزمی از جمله فعالیت‌های فرهنگی در حوزه‌های مشارکتی و سازمان‌های مردم‌نهاد است.

خداکرم جلالی با اشاره به تأمین 60 درصد از اکسیژن هوا توسط جنگل‌ها، ادامه داد: در سال‌های اخیر،  تخریب و تصرف تا میزان  38 درصد و کت‌زنی درختان به منظور خشک کردن آنان تا 49 درصد کاهش یافته است با این حال 5 رویشگاه جنگل در کشور داریم که برای هر پروژه عمرانی خسارات جبران‌ناپذیری به آنها وارد می‌کنیم.

*اقتصاد سبز بر پایه تکنولوژی پیگیری می شود
مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی نیز در ادامه از عقد تفاهم‌‎نامه‌هایی بین اتاق بازرگانی و سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی خبر داد و گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد با به‌‎کارگیری تکنولوژی‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی که صورت گرفته مسائلی چون اقتصاد سبز را پیگیری کنند.

سیدمحمدحسین شریعتمدار با بیان اینکه مخاطرات زیادی در محیط زیست کشور وجود دارد، تأکید کرد: برخی مخاطرات از سوی اقدامات انسانی و بخشی به علت شرایط تحمیل شده به کشور و قسمت دیگری به سبب تغییر شرایط اقلیم کشور به وجود می‌آید.


وی آغاز روند نزولی منابع آب و آنچه که امروزه به عنوان مخاطرات محیط زیست می‌شناسیم را مربوط به دهه 40 عنوان کرد و گفت: خرد شدن اراضی کشاورزی و استراتژی‌های توسعه‌ای مبنی بر استفاده وسیع از منابع آب، سطح سفره‌های آب زیرزمینی را تا 57 هزار مترمکعب کاهش خواهد داد.

رئیس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با اشاره به وجود 335 دشت که برداشت آب از سفره‌های آنها ممنوع است، خاطرنشان کرد: میانگین آب چشمه‌ها در 47 سال اخیر از 88 میلیارد مترمکعب به 45.5 میلیون مترمکعب رسیده است.

مشاور عالی وزیرجهاد کشاورزی سمن‌ها را داوطلبان جمعی خدمت به کشور معرفی کرد و افزود: فرصت‌های بسیاری برای خدمت وجود دارد که اگر آنها را از دست بدهیم، جبران آن به مراتب سخت‌تر خواهد بود.

*دولت تدبیر و امید و احیای موضوع محیط زیست
استاندار همدان هم دولت تدبیر و امید را تنها دولتی معرفی کرد که در زمان تبلیغات انتخاباتی خود موضوع محیط زیست را به عنوان یک اصل مطرح کرده است و گفت: منابع طبیعی و محیط زیستی که به دولت تدبیر و امید تحویل شد، نیمه‌جان بود اما دولت سعی کرد این بیمار نیمه‌جان را به ادامه حیات امیدوار کند.

محمدناصر نیک‌بخت با اشاره به اینکه نخستین مصوبه دولت تدبیر و امید مصوبه‌ای محیط زیستی در مورد دریاچه ارومیه بوده است، اظهار کرد: دیگر زمان نگاه امنیتی به تشکل‌ها گذشته است و اکنون دولت تدبیر و امید سمن‌ها را فرصتی می‌داند که باید تقویت شوند.


استاندار همدان در بخشی از سخنرانی اش در واکنش به پرسش یکی از فعالان محیط زیست گفت: تاکنون گزارشی در زمینه آزار و اذیت و آسیب به حیوانات توسط شهرداری ها به استانداری منعکس نشده است هر چند دکتر محمدی همه جانبه به کار و وظایف خود تشرف دارد و بسیار آماده به کار و میدانی است و اگر تخلفی باشد، حتما پیشگیری خواهد کرد.
نیک‌بخت با اشاره به پیشرفت 98 درصدی پروژه راه‌آهن استان و پروژه‌های نیروگاه خورشیدی، گفت: مطمئن باشید حرکت کشورمان رو به جلو است و به‌زودی همه دنیا حقانیت آن را خواهند پذیرفت.

*اعتماد به مردم و شکوفایی خلاقیت ها
مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت: تجربه نشان داده هر جا به مردم اعتماد کرده‌ایم، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها به اوج خود رسیده است.

رضا جزینی‌زاده با اشاره به حضور و مدیریت مردم در 8 سال دفاع مقدس، افزود: همان‌گونه که جوانان و مردم همواره در موقعیت‌های حساس، بحران‌ها را اداره کرده‌اند، با رویکرد زیست‌محیطی ایجاد شده توسط رئیس جمهور و ایجاد فضای بی‌منت، مشارکت سمن‌ها نیز در برنامه ششم مشکلات را کمتر خواهد کرد.


*برای پایداری سرزمین خود ایستاده ایم
نماینده شورای هماهنگی تشکل‌های غیر دولتی محیط زیست کشور نیز در ادامه این آئین گفت: به عنوان بخش غیر دولتی مردم‌نهاد مطالبه‌گر در قالب شبکه نظام‌مند، قانونی و فرهیخته به راه خود ادامه می‌دهیم و بیدار و استوار برای پایداری سرزمین خود ایستاده‌ایم.

محمد اله‌موتی بیان کرد: این نشست با رویکرد نگاهی به آینده، ظرفیت‌سازی و توان‌افزایی حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، سرآغاز حرکتی علمی و اساسی است و امیدواریم این حرکت ادامه یابد.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های غیر دولتی محیط زیست همدان نیز یادآور شد: 100 تشکل محیط زیستی به نمایندگی از تمام استان‌ها طی این نشست سه روزه در همدان میزبانی می‌شوند.

محمد سوزنچی با تأکید بر اینکه امیدواریم این اتفاق منجر به ورود استان به اتفاقات بین‌المللی شود، تأکید کرد: تلاش معاونت اجتماعی استانداری، حفاظت محیط زیست استان، منابع طبیعی استان و تشکل‌ها منجر به تشکیل همایش سه روزه از 29 دی ماه تا یکم بهمن ماه شد و حمایت بخشی از کار نیز به عهده میراث فرهنگی و شرکت سیاحتی علیصدر است.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های غیر دولتی محیط زیست همدان ادامه داد: در این نشست بنا داریم برای اولین بار از ساختار شبکه‌سازی به بحث آینده توان‌افزایی و ظرفیت سازی بپردازیم و 5 پنل و 3 کارگاه در این همایش تشکیل خواهد شد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, محیط‌زیست

محیط‌زیست

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir