پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  9073تاریخ انتشار:  4 آذر 1394 - 8:42
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان:

 پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذار در حد شعار باقی نمی‌ماند

در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان در امر شناسایی سرمایه‌گذار و مشاوره به سرمایه‌گذار کارهای خوبی در حال انجام است به‌طوریکه نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی که سرمایه‌گذار نیاز به اخذ مجوز از آن دستگاه را دارد در این مرکز مستقر هستند و مجوزها از 2 ساعت تا 10 روز صادر می‌شود | سرمایه‌گذاری به‌منظور ثروت‌آفرینی اولویت اصلی است.
به گزارش همدان پرس؛ مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری همت همگانی می‌طلبد، گفت: بحث سرمایه‌گذاری کار یک‌سال و دوسال و کار یک نفر و دو نفر نیست بلکه براساس شعار استاندار همدان، سرمایه‌گذاری همت همگانی را می‌طلبد.

سیدناصر محمودی با اشاره به اینکه در گذشته نگاه به سرمایه‌دار در استان همدان منفی بود، اظهار کرد: در گذشته فضای فرهنگی استان و نگاه مردم به سرمایه‌گذار نگاه درستی نبود اما باید این نکته را مورد توجه قرار داد که لزوما هر سرمایه‌داری فاسد نبوده و دنبال به شیشه کردن خون مردم و رانت اقتصادی نیست بنابراین باید امنیت جامعه و فضای اقتصادی را طوری ایجاد کنیم که سرمایه‌گذار بتواند سرمایه‌گذاری کند.

*
مرکز خدمات سرمایه‌گذاری فرآیندهای اضافی را حذف کرده است

وی با تاکید بر اینکه متولی اصلی سرمایه‌گذاری یک دستگاه نمی‌تواند باشد، بیان کرد: کار ویژه‌ای که در وزارت اقتصاد و دارایی به‌منظور تسهیل سرمایه‌گذاری درنظرگرفته شد، ایجاد مرکز خدمات سرمایه‌گذاری بود به‌طوریکه این مرکز فرآیندهای اضافی را حذف کرده و سرمایه‌گذار به راحتی می‌تواند امور خود را پیگیری کند.

وی ادامه داد: در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان در امر شناسایی سرمایه‌گذار و مشاوره به سرمایه‌گذار کارهای خوبی در حال انجام است به‌طوریکه نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی که سرمایه‌گذار نیاز به اخذ مجوز از آن دستگاه را دارد در این مرکز مستقر هستند و مجوزها از 2 ساعت تا 10 روز صادر می‌شود.

محمودی بیان کرد: در گذشته انتقادی درخصوص اینکه سرمایه‌گذاری‌ها بدون مطالعه صورت می‌گرفت وجود داشت که خوشختانه امروز با حضور کارشناسان دستگاه‌های متولی سرمایه‌گذاری در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری، اولویت‌های سرمایه‌گذاری استان به تفکیک شهرستان شناسایی شده و به سرمایه‌گذاران مشاوره داده می‌شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذارانی که مجوز دریافت می‌کنند رها نمی‌شوند بلکه کارشناسان به صورت دوره‌ای از روند کار آنها بازدید می‌کنند و در صورت داشتن مشکل با تشکیلات جلسات تسهیل امور سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند.

*هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان همدان صورت گرفته است

وی با بیان اینکه امسال هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان همدان صورت گرفته است، یادآور شد: عمده اقدامات صورت گرفته درخصوص سرمایه‌گذاری حاصل خروجی همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری بود که تفاهم‌نامه چندین طرح کلان امضا و منجر به سرمایه‌گذاری شد.

محمودی افزود: از جمله سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری، شناسایی و امضا تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذار عراقی در شهرستان جوکار ملایر در زمینه تولید بلوک صنعتی ساختمان بود که کلنگ‌زنی این طرح نیز صورت گرفت.

وی تصریح کرد: همچنین دو سرمایه‌گذار کره‌ای و چینی در شهرستان رزن در زمینه تولید قطعات الکترونیکی اقدام به سرمایه‌گذاری کردند.

*یخ سرمایه‌گذاری در استان همدان آب شده است

وی با بیان اینکه یخ سرمایه‌گذاری در استان همدان آب شده است، عنوان کرد: با حمایت‌های استاندار و تیم اقتصادی استان و بانک‌ها سرمایه‌گذاری در استان روبه رشد است به‌طوریکه با مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی تهران ارتباط برقرار کرده واز طریق بانک اطلاعاتی این مرکز سرمایه‌گذاران خارجی را شناسایی کرده و با آنها وارد مذاکره می‌شویم.

محمودی خاطرنشان کرد: اخیرا با سرمایه‌گذار انگلیسی در زمینه تولید انرژی پاک وارد مذاکره شده‌ایم به‌طوریکه مراحل مقدماتی آن درحال انجام است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با تاکید بر استفاده از انرژی پاک، عنوان کرد: این سرمایه‌گذار به دنبال تولید 200 مگاوات برق از انرژی خورشید است که در شهرستان‌های بهار و رزن تولید 3 مگاوات برق خواهد داشت.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه وزرات اقتصاد و دارایی مرکز فرماندهی اقتصاد کشور قرار دارد، گفت: اولویت اصلی این وزارتخانه ثروت‌آفرینی برای کشور است و افتخار می‌کنیم که وزرات اقتصاد و دارایی تنها وزارتخانه‌ای بوده که در سال 93 برنامه عملیاتی تدوین کرده و در سال 94 برش استانی آن ابلاغ و عملیاتی شده است.

وی با اشاره به اینکه در راستای ثروت‌آفرینی برای کشور سه کار ویژه در دستور کار اقتصاد و دارایی قرار گرفته است، اظهار کرد: بر این اساس سرمایه‌گذاری به‌منظور ثروت‌آفرینی اولویت اصلی است.

محمودی تصریح کرد: با توجه به اینکه اقتصاد کشور در شرایط خاصی قرار گرفته چاره‌ای نداریم به سمتی حرکت کنیم که بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی فعال شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با تاکید بر جذب سرمایه‌های بخش خصوصی، بیان کرد: اعتقاد داریم سرمایه گذاری موتور حرکت اقتصاد کشور و استان است و تا همت عالی مردم و نهادهای مختلف کشور نباشد این امر محقق نمی‌شود.

*پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذار در حد شعار باقی نمی‌ماند

وی با اشاره به شعار «پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذار» خاطرنشان کرد: در صحبت‌های استاندار و مسئولان این بحث وجود دارد که باید فضا را به سمتی ببریم که توسعه سرمایه‌گذاری محقق شود و «پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذار» شعار خوبی است که هدف از طرح آن این نبوده که در حد شعار باقی بماند.

محمودی با بیان اینکه توجه به سرمایه‌گذاری در طول دو سال گذشته در استان عملیاتی شده است، افزود: تیم اقتصادی در این زمینه فعالیت خوبی را آغاز کرده که نماد آن در همایش سرمایه‌گذاری دیده شد و حداقل کاری که صورت گرفت این بود که توانستیم همدان و اولویت‌های آن را به سرمایه‌داران معرفی کنیم.

وی بیان کرد: مرکز خدمات سرمایه‌گذاری همزمان با همایش سرمایه‌گذاری در استان با هدف تسهیل امور سرمایه‌گذاران است.

*توسعه بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد

وی با تاکید بر توسعه بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی و کاهش مدیریت دولت نیز خاطرنشان کرد: توسعه بنگاه‌های بخش خصوصی به عنوان کار ویژه دیگر دولت در راستای ثروت‌آفرینی است به‌طوریکه  فعال کردن بخش خصوصی و واگذاری اموری که در توان بخش خصوصی است، در دستور کار قرار دارد.

محمودی خاطرنشان کرد: خوشبختانه واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی در استان همدان  آغاز شده است.

وی شفافیت نظام مالی کشور را کار ویژه دیگر اقتصاد دارایی عنوان کرد و افزود: در استان همدان نیز کارهای مهمی از جمله نظارت مالی و ذیحسابی صورت گرفته و ذیحسابان به‌عنوان سفیران وزارت اقتصاد دارایی حساب‌های جاری دستگاه‌های اجرایی را نظارت می‌کنند.

*حسابداری تعهدی شفافیت نظام مالی را درپی خواهد داشت

وی با بیان اینکه نظارت مالی از امسال در استان  آغاز شده است، گفت: باید برنامه‌ریزی شده به سمتی حرکت کنیم که نظارت‌ها به‌طور نظام‌مند انجام شود، بر همین اساس پروژه‌ای به نام تغییر حسابداری نقدی به حسابداری تعهدی درنظر گرفته شده است.

محمودی ادامه داد: مزیت طرح تغییر حسابداری نقدی به حسابداری تعهدی در این است که تعهدی بی‌جا برای دستگاه‌ها ایجاد نمی‌شود و شفافیت نظام مالی را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه برون‌داد معاونت اقتصادی مشخص نشده است، تاکید کرد: معاونت اقتصادی کار سنگینی بر عهده دارد که برون‌داد این معاونت مشخص نشده است اما در سال‌جاری طوری برنامه‌ریزی شده که در این معاونت بیشتر کارهای کارشناسی و مطالعاتی صورت بگیرد و نظام پیشنهادات فعال شود.

*بهبود فضای کسب‌وکار رو به رشد است

وی با اشاره به اینکه در خصوص بهبود فضای کسب‌وکار وضعیت رو به رشدی داریم، عنوان کرد: به جد دنبال این هستیم که با حذف کارهای زائد و دست‌وپا گیر اداری فضای کسب‌وکار را بهبود بخشیم که در کلان کشور وزارت اقتصاد موفق شد در دو سال گذشته ارتقاء رتبه‌ای را از این حیث داشته باشد به‌طوریکه از 152 به 118 رسید.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان اظهارکرد: برخی اقتصاد و دارایی را مترادف با مالیات می‌دانند درحالیکه امور مالیاتی یکی از ادارات زیرمجموعه اقتصاد دارایی است که وظیفه آن وصول مطالبات دولت است و در اقتصاد دارایی کارهای ستادی و پشتیانی صورت می‌گیرد و وضعیت درآمدی استان در این سازمان بررسی می‌شود.

*سهم پروژه‌های عمرانی استان همدان سالانه 200 میلیارد تومان است

وی با تاکید بر اینکه شعار پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه‌گذار در حد حرف نیست، عنوان کرد: این شعار در عمل هم پیگیری می‌‌شود و تلاش همه مسئولان استان بر این است که موتور حرکت توسعه استان از طریق سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

محمودی سهم پروژه‌های عمرانی استان همدان را سالانه 200 میلیارد تومان دانست و گفت: این رقم بسیار ناچیز بوده و با توجه به اینکه درآمدهای نفتی به یک چهارم کاهش پیدا کرده است ناچاریم به سمت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی برویم.

*جذب یک دلار سرمایه‌گذار خارجی بهتر از هزار دلار استقراض بانکی است

وی با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی گفت: از نگاه وزارت اقتصاد دارایی اگر بتوانیم یک دلار سرمایه گذاری خارجی در استان جذب کنیم بهتر از هزار دلار استقراض بانکی است چرا که این سرمایه‌گذاری ماندگار بوده و استقراض بانکی مشکلات خاصی دارد.

وی با بیان اینکه در طرح احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده هنوز موردی که به نتیجه رسیده باشد در استان اعلام نشده است، اظهار کرد: این سیاستی است که سازمان اقتصاد و دارایی به دنبال آن بوده است به‌طوریکه مقرر شد کلیه طرح‌های نیمه‌کاره و واحدهایی که به تملک بانک‌ها درآمده‌اند، شناسایی و بانک اطلاعاتی آنها ایجاد شده و به سرمایه‌گذاران جدید معرفی می‌کنیم، در واقع ما حلقه واسط سرمایه‌گذار جدید با سرمایه‌گذار از مدار خارج شده هستیم.

وی با اشاره به اینکه در این طرح سازمان اقتصاد و دارایی تنها معرفی‌کننده طرح‌ها و پروژه‌ها بوده و تضمین‌کننده سودآوری آن نیست، تاکید کرد: در بخش سرمایه‌گذاری خارجی، دولت انتقال اصل و سود سرمایه‌گذاری به خارج از کشور را تضمین می‌کند که این یک امتیاز برای سرمایه‌گذاران خارجی است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: اگر شهروندی بتواند سرمایه‌گذاری را به استان همدان دعوت کرده و منجر به تولید شود از سوی مسئولان استانی به نحو شایسته‌ای تقدیر می‌شود.

*تولید بلوک صنعتی ساختمان و قطعات الکترونیکی به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند

محمودی با اشاره به اینکه پروژه‌های آغاز شده در استان همدان درحال پیگیری هستند، افزود: نزدیک‌ترین پروژه‌هایی که در استان همدان به بهره‌برداری می‌رسد، پروژه تولید بلوک صنعتی ساختمان توسط سرمایه‌گذار عراقی و تولید قطعات الکترونیکی سرمایه‌گذار کره‌ای و چینی خواهد بود.

وی درخصوص طرح هدفمندی یارانه‌ها یادآور شد: اصل هدفمندی یارانه‌ها یک سیاست اصولی و درست نظام بود که متاسفانه در اجرا بد عمل شد.

*هدفمندی یارانه‌ها هدرمندی آن بود

وی با بیان اینکه متاسفانه هدفمندی یارانه‌ها، هدرمندی یارانه‌ها بود، افزود: در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها نباید پول توزیع می‌شد بلکه باید با برنامه‌ریزی ابتدا دهک‌های پایین و بخش تولید را پرداخت می‌شد که این اتفاق نیفتاد.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با تاکید بر اینکه دولت براساس تکلیفی که مجلس شورای اسلامی بر عهده آن قرار داده باید این طرح را سامان دهد، اظهار کرد: براساس تبصره بودجه سال 94، دولت موظف شده 6 میلیون نفر از دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه حذف شوند و برش استانی آن وجود ندارد که مشخص شود در استان همدان چه تعدادی از دریافت یارانه حذف خواهند شد.

*قطع یارانه 8 هزار نفر در همدان

وی خاطرنشان کرد: براساس پایگاه‌های اطلاعاتی موجود، تا کنون یارانه بیش از 2 میلیون نفر در کشور قطع شده است که برای تحقق مصوبه مجلس شورای اسلامی باید حدود چهار میلیون نفر دیگر از پرداخت یارانه حذف شوند.

محمودی با اشاره به اینکه روند حذف دهک‌های پردرآمد همچنان ادامه دارد، بیان کرد: در استان همدان یارانه حدود 8 هزار نفر از افراد قطع شد که با ثبت اعتراض، یارانه تعدادی از این افراد برقرار شده است.

وی با تاکید بر اینکه در هدفمندی یارانه‌ها به سمتی خواهیم رفت که سهم تولید پرداخت شود، خاطرنشان کرد: اجرای طرح تحول نظام سلامت اقدام خوبی بود که در سال 93 انجام گرفت به‌طوریکه تحول عظیمی در استان همدان در بخش سلامت صورت گرفت و 200 میلیارد تومان به استان تزریق شد که باعث انقلاب در بیمارستان‌های استان شد.

*ماهیانه 85 میلیارد تومان یارانه در همدان پرداخت می‌شود

وی عنوان کرد: در استان همدان ماهانه 81 تا 85 میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود این درحالیست که در سال گذشته وصولی درآمدهای مالیاتی استان فقط 27 میلیارد تومان بود.

محمودی با بیان اینکه حجم پرداخت یارانه‌ها خیلی بالا است، افزود: به اعتقاد من 45 درصد یارانه‌های پرداختی لزومی ندارد و باید به سمتی برویم که یارانه به بخش تولید و سرمایه‌گذاری وارد شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان بزرگترین مشکل و دغدغه استان را مشکل بیکاری و ازدواج جوانان دانست و تصریح کرد: اگر فقط مبلغ یک ماه یارانه پرداختی در بخش تولید، اشتغال و ازدواج جوانان هزینه شود تحول بزرگی در استان رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه تعداد یارانه‌بگیران بیش از جمعیت استان است، تاکید کرد: باید به سمتی برویم که یارانه به افراد نیازمند جامعه تعلق بگیرد و به‌جای پرداخت یارانه تولید و اقتصاد را بهبود ببخشیم.

وی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه در استان همدان چند نفر از دریافت یارانه انصراف داده‌اند، اظهار کرد: در استان همدان تاکنون انصرافی از دریافت یارانه‌ها نداشته‌ایم.

*15 هزار نفر برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده‌اند

محمودی یادآور شد: در حال حاضر به طور متوسط  بیش از 15 هزار نفر در استان موفق به ثبت‌نام برای دریافت یارانه نشده‌اند.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با بیان اینکه در سال‌جاری مالیات 30 درصد افزایش داشته است، گفت: با توجه به اصلاح نظام مالیاتی کشور و جلوگیری از فرارهای مالیاتی طوری تدوین شده است که فشار زیادی بر اقشار مختلف مردم وارد نشود.

وی با اشاره به اینکه باید به سمتی حرکت می‎کردیم که بخش بزرگی از درآمدهای جاری کشور از محل مالیات تامین می‌شد، ادامه داد: متاسفانه در مقطعی فروش نفت و درآمدهای نفتی بالا بود به‌طوریکه 70 درصد بودجه جاری کشور را درآمدهای نفتی تشکیل داد و نگاه توسعه محور اقتصاد و کاهش تورم را تحت‌الشعاع قرار داد درحالیکه در دولت یازدهم نظام بودجه‌ای طوری طراحی شد که 70 درصد بودجه جاری کشور از مالیات تامین شده و درآمد نفتی در بخش پروژه‌های عمرانی و صندوق ذخیره ارزی قرار بگیرد و در توسعه زیرساخت‌های کشور هزینه شود.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال کشف منابع جدید درآمدی در استان هستیم، عنوان کرد: اهتمامی که سازمان مالیاتی و وزارت اقتصاد و دارایی به خرج دادند درخصوص بهبود فرآیند اخذ مالیات، در راستای جلوگیری از فرارهای مالیاتی بود.

محمودی با بیان اینکه در گذشته در اجرای مالیات بر ارزش افزوده بد عمل شد، افزود: ساماندهی نظام مالیات بر ارزش افزوده در شفاف‌سازی نظام مالیاتی کشور کمک شایانی داشته است چرا که در خصوص اینکه شفاف‌سازی صورت نگیرد مقاومت‌هایی وجود داشت.

*دولت به دنبال ایجاد منابع درآمدی پایدار است

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان یادآور شد: دولت به دنبال ایجاد منابع درآمدی پایدار از جمله مالیات بوده و همچنین به دنبال شناسایی اموال و املاک دولتی و واگذاری آنها به بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: کارهای مطالعاتی واگذاری پروژه‌های دولتی در استان همدان صورت گرفته است و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به درآمدهای دولت کمک کند.

محمودی خاطرنشان کرد: در سال‌جاری سهمیه استان همدان از درآمدهای مالیاتی ماهیانه 40 میلیارد تومان است که در وصول این درآمد هنوز عقب هستیم.

وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور در سال گذشته 3 درصد افزایش داشته، بیان کرد: رشد اقتصادی در کشور منفی 6 تا 8 درصد بود که سال گذشته تا مثبت 3 درصد افزایش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: امسال با توجه به اینکه شرایط مالی دولت حاد است، پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی تا پایان امسال 2  درصد افزایش یابد.

*رونق اقتصادی در استان بهتر از گذشته است

محمودی با تاکید بر اینکه رونق اقتصادی استان همدان بهتر از گذشته شده است، اظهار کرد: در دو سال گذشته از هزار و 500 واحد تولیدی که از مدار تولید خارج شده بود، با حمایت بانک‌ها و پیگیری مسئولان 600 واحد توانستند به مدار تولید بازگردند که جای امیدواری دارد.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان همدان با اشاره به روند ایجاد اشتغال در استان عنوان کرد: ایجاد ماهیانه هزار شغل نشان می‌دهد واحدهای اقتصادی در استان فعال شده و نرخ بیکاری کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته استان همدان رتبه دوم در ایجاد اشتغال را کسب کرد با وجود اینکه استان مرکزی به عنوان استان صنعتی رتبه اول را داشته است.

وی با بیان اینکه هیچ پروژه جدید و مطالعه نشده‌ای در دستور کار دولت قرار نخواهد گرفت، افزود:  875 میلیارد تومان اعتبار به واسطه سفر هیأت دولت وارد خزانه استان شد که 100 درصد آن تامین شده و تا پایان سال 95 به بهره‌برداری می‌رسد./ایسنا
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان پرس

همدان پرس

, اقتصاد

اقتصاد

, دارایی

دارایی

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir