به گزارش همدان پرس؛ دکتر محمد به نشان با اشاره به اهمیت سلامت عمومی و پیشگیری از بروز بیماریهای ناشی از عدم رعایت بهداشت در طبخ و توزیع نذورات، نکات کلیدی و حائز اهمیتی را برای متولیان و دستاندرکاران این امر خداپسندانه مطرح کرد.
وی با اشاره به شناسایی و سازماندهی نیروی انسانی عنوان کرد: لازم است از قبل، افراد مشخص و مسئول برای تمامی مراحل تهیه، پخت و توزیع مواد غذایی تعیین و معرفی شوند،این اقدام به کنترل بهتر فرآیندها و افزایش مسئولیتپذیری کمک شایانی خواهد کرد.
وی یادآور شد: جلوگیری از ورود افراد متفرقه: به منظور حفظ حداکثری بهداشت، اکیداً توصیه میشود از ورود افراد غیرمسئول و متفرقه به محلهای طبخ و آشپزخانه جلوگیری به عمل آید و نصب تابلوهای هشداردهنده "ممنوعیت ورود افراد متفرقه به آشپزخانه" در ورودیها، راهکاری مؤثر برای اطلاعرسانی و اعمال این محدودیت است.
معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد: کنترل مستمر سلامت مواد اولیه: متولیان باید به صورت مداوم و با دقت، سلامت و کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در طبخ نذورات را بررسی کنند. این بررسی شامل ظاهر، بو و تاریخ مصرف مواد غذایی میشود تا از هرگونه آلودگی یا فساد جلوگیری شود.
وی بر لزوم استفاده از مواد اولیه بستهبندی شده و دارای مجوز تأکید کرد و افزود: کلیه مواد اولیه مورد استفاده، به ویژه اقلام حساس نظیر روغن، برنج، حبوبات و گوشت، دارای بستهبندی بهداشتی مشخص و مورد تأیید مراجع ذیصلاح (نظیر سیب سلامت) باشند و تهیه مواد غذایی فلهای یا بدون هویت بهداشتی مشخص میتواند خطرات جدی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد.
دکتر به نشان با اشاره به اهمیت تفکیک مواد غذایی، تأکید کرد: نگهداری گوشت قرمز و سفید در کنار سایر مواد غذایی خام مانند سبزیجات و تخم مرغ، به دلیل احتمال انتقال بار میکروبی، اکیداً ممنوع است.
وی افزود: ضروری است که هر یک از این اقلام در ظروف جداگانه و با رعایت دمای مناسب نگهداری شوند و تامین دمای مناسب نگهداری و تفکیک دقیق مواد اولیه از یکدیگر، نقش حیاتی در جلوگیری از رشد میکروبها و حفظ سلامت غذا ایفا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان خاطرنشان کرد: هدف از این توصیهها، تضمین سلامت نذورات و اطمینان خاطر مردم از مصرف آنهاست و همکاری و توجه تمامی دستاندرکاران به این نکات، میتواند مانع از بروز هرگونه مشکل بهداشتی و حفظ فضای معنوی و پربرکت توزیع نذورات شود.