به گزارش همدان پرس؛ رضا بهراملو با بیان اینکه فرآوری محصولات کشاورزی موجب کاهش ضایعات محصولات کشاورزی می شود عنوان کرد: در استان همدان صنایع كشاورزی به عنوان یكی از مولفه های مهم در بخش اشتغال و معیشت مردم استان بسیار با اهمیت است و ضمن اینكه تولیدات كشاورزی استان پنج میلیون تن در سال برآورد می شود.
وی خاطرنشان كرد: یكی از اهداف بخش كشاورزی كاهش ضایعات، ماندگاری محصولات و ذخیره سازی محصولات برای مواردی است كه باید به مصرف برسد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی همدان ادامه داد: یكی از معضلات این استان در گذشته، نبود سردخانه ها و انبارهای ذخیره سازی تولیدات محصولات كشاورزی بود كه در سالهای گذشته در این بخش اقدامات مهمی انجام شده و103 سردخانه با ظرفیت 30 هزار تن ایجاد شده است.
بهراملو با بیان اینکه350 هزار تن سیب زمینی بهاره از اراضی کشاورزی این استان برداشت شده افزود: سطح زیرکشت سیب زمینی تابستانه این استان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است و میزان تولید سیب زمینی تابستانه در هر هکتار به طور میانگین ۴۰ تن است.
وی ادامه داد: همدان از اواخر تیرماه تا اواخر مرداد ماه تنها تولید کننده سیب زمینی کشور است بنابراین محصول تولیدی همدان به استان های مختلف و همچنین برخی کشورهای خارجی صادر می شود.
بهراملو سطح کل اراضی زیر کشت سیب زمینی استان را ۲۶ هزار هکتار اعلام و پیش بینی کرد: امسال یک میلیون تن سیب زمینی در استان تولید شود.
وی اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد مزارع سیب زمینی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است و ۹۵ درصد عملیات کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی در این استان مکانیزه است.
وی ادامه داد: استان همدان با ۲۶ هزار هکتار اراضی زیر کشت سیب زمینی و تولید سالانه یک میلیون تن محصول رتبه نخست تولید سیب زمینی کشور را دارد.
وسعت اراضی کشاورزی استان همدان یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار است که ۷۲۲ هزار و ۸۴۵ هکتار آن زیر کشت سالانه و دائمی است و ۲۶۲ هزار و ۴۶۵ هکتار آن در آیش قرار دارد.
تعداد بهره برداران و کشاورزان استان ۱۱۵ هزار و ۱۶۵ نفر است و مراتع استان همدان ۸۲۲ هزار هکتار وسعت دارد.
جمعیت روستای استان همدان ۳۶۹ هزار نفر است که در هزار و ۷۱ روستا، ۷۵ دهستان و ۲۶ بخش ساکن هستند. سطح زیر کشت استان همدان ۶۳۸ هزار و ۸۰۲ هکتار است که ۱۸۶ هزار و ۸۰۲ هکتار آن آبی و ۴۵۵ هزار و ۱۲۰ هکتار آن کشت دیم است.