به گزارش همدان پرس؛ در این آیین اساتید مطرح کشوری با موضوعات تصحیح القانون، ابنسینا در متن تعلیقات، عالم یا متکلم، ابنسینا و فلسفه عرفان، فلسفه و ایدئولوژی، احتجاب الهی، ابن سینا تجربیات پایه و بالینی سخنرانی کردند.
علی میرخان رئیس مجمع فلاسفه ایران در نشست حکمت سینوی با بیان اینکه امروز به نام بوعلی گردهم جمع شدیم، گفت: این نشست با برنامه ریزی های انجام گرفته مجمع فلاسفه ایران و بنیاد بوعلی سینا منشا اثرات خوب و ارزنده ای بوده و حضور اساتید بزرگ در این جمع نعمتی است که بر ما نازل شده است.

وی ادامه داد: آیتالله بروجردی بنیانگذار مجمع فلاسفه ایران بود، ۷۰سال از بنیان گذاری این مجمع می گذرد تا امروز بزرگمردانی را در خود جای دهد و امیداورم خداوند توفیقی دهد کارهایی که انجام میدهیم تداوم دار باشد و آیندگان بتوانند استفاده کنند.
رساله بوعلی سینا یک رساله دوران ساز است
انشاالله رحمتی رئیس بنیاد بوعلی درباره ابن سینا و آثارش بیان کرد: یکی از منسجم ترین کتابهای بوعلی اشارات است که فخرالدین رازی این کتاب و مقاصد ابن سینا را بخوبی تحلیل کرده است.
وی با بیان اینکه آثار ابن سینا بیانگر احوالات عرفانی است که نمی توان آن را نادیده گرفت، گفت: رساله بوعلی سینا یک رساله دوران ساز است.
دکتر رحمتی با اشاره به اینکه شرط اصلی، تماما دقت نظرهای فلسفی است و یکی منطق دانهای تراز اول ابن سیناست، افزود: آمده ایم که بهشتی شویم.

وی تاکید کرد: جهان امروز آئینهای بزرگداشت بسیاری برای فیلسوفان انجام میشود، اما بهترین بزرگداشت، فهم فیلسوف است. از طرفی باید آئینهای بزرگداشت را نهادینه کرد و به بهترین وجه ممکن برگزار کرد.
رئیس بنیاد بوعلی گفت: شاید در سالهای گذشته کمکاری شده باشد و میشد کارهای بهتری ارائه کرد؛ با این حال برای شناخت و معرفی ابنسینا؛ باید نهادسازی شکل بگیرد، آن هم نه لزوما تشریفاتی. از این نظر، تشکیل بنیاد بوعلیسینا به عنوان نهادی ملی و بینالمللی در ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است و از برنامههای مهم ما در این بنیاد برگزاری ۳ رویداد در سطح استانی، ملی و بینالملی در آینده نزدیک خواهد بود.

کتاب قانون پس از قرآن معتبرترین کتاب تمدن اسلامی
نجفقلی حبیبی، عضو هیأت علمی بازنشسته گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران در نشست حکمت سینوی گفت: کتاب "القانون" یکی از آثار مهم در حوزه فلسفه، کلام یا علوم اسلامی است و تصحیح متون کهن از جمله فعالیتهای علمی ارزشمندی است که توسط اساتید و پژوهشگران انجام میشود.
ابن سینا کتاب قانون را در ۵ جلد نوشته است. اهمیت این کتاب به حدی است که برخی آن را پس از قرآن مجید، ارزشمندترین و معتبرترین کتاب در تاریخ تمدن اسلامی میدانند.
کلیات کتاب طب او اعتبار جهانی پیدا کرده و نسخه های متعددی از این کتب موجود است.
بنده کار تصحیح این نسخ را شروع کردم چراکه سند علمی جهان است و ترجمه های زیادی داشته و اقتدار و اعتبار جهانی دارد.
این کتب، سرفصل دروس دانشگاههای جهان است.

همه هم و غم ابن سینا انسان است
نصرالله حکمت استاد فلسفه دانشگاه تهران هم در این نشست گفت: امروز با یک فلسفه اسلامی در حال انجماد و یک فلسفه ای که به درد موزه می خورد مواجهیم.
فیلسوف ما ابن سیناست با چهره ای متفاوت که شباهتی با آنچه که خواندیم ندارد و افتخار می کنم فیلسوف شخص من فارابی و ابن سینا ست.
همه هم و غم ابن سینا انسان و پرسشهای بنیادینی است که انسان در هر عصری دارد و نهایتا با عقل جهانی باید ارتباط برقرار کرد.

فیلسوف کسی است که تمام داشته های خود را تالیف کند
دکتر محمد ذبیحی استاد دانشگاه قم نیز اظهار داشت: علم قابل کنترل نیست و راه ناتمام ابن سینا را شیخ اشراق تمام کرد. ابن سینا عارف متکلم، صوفی، فیلسوف بوده است.
به گفته دکتر ذبیحی فیلسوف کسی است که تمام داشته های خود را تالیف کند و می گوید: معتقدم ابن سینا فیلسوف است چراکه این هنر را داشته است.
هر سه دین به شخص بودن خدا معتقدند
دکتر امیرعباس علیزمانی استاد فلسفه دین دانشگاه تهران درباره فلسفه عشق بخدا به نقل از فلاسفه غیرایرانی گفت: خدا موجودی است که دو ویژگی دارد کامل است و شخص است. اینکه چرا خدا باید شخص باشد بدلیل ارتباط با جهان و انسان و دادوستدی است که برقرار می کند.
هر سه دین بزرگ؛ اسلام، مسیحیت و یهودیت به وجود خدا و شخص بودن او معتقد است و مهمترین حدواسط موجودیت خدا را عشق الهی می دانند که لازمه خداباوری است.

تئوری سردی و گرمی غذا دنیا را خواهد گرفت
دکتر ناصری پزشک و استاد مارکولوژی دانشگاه هم از مدیریت زندگی خصوصا تغذیه و روشهای اعجاز بوعلی سینا گفت و افزود: امروز در درمان و کاهش وزن بیماران به تاسی از طب بوعلی از روش فستینگ استفاده می شود و در آلمان بهترین فضاهای درمانی را به اجرای روش فستینگ اختصاص داده اند. در امریکا و هتل های کشورهای مختلف بهترین خدمات فستینگ ارائه می شود.
وی همچنین خواستار توجه ویژه به سردی و گرمی غذا در طب و سبک تغذیه شد و گفت که تئوری سردی و گرمی موادغذایی همه دنیا را خواهد گرفت.