حلول سال 1403 هجری شمسی بر شما مبارک
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  211تاریخ انتشار:  4 تیر 1399 - 20:49
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 فرش قرمز همدانی‌ها زیر پای کرونا

کاهش حساسیت مردم نسبت به ویروس کرونا به علت رعایت نکردن نکات بهداشتی در کنار اوج‌گیری این ویروس نگرانی برای قرار گرفتن همدان در جمع استان‌های قرمز کرونایی را افزایش داده است.
به گزارش همدان پرس؛ کاهش حساسیت مردم نسبت به ویروس کرونا به علت رعایت نکردن نکات بهداشتی در کنار اوج‌گیری این ویروس نگرانی برای قرار گرفتن همدان در جمع استان‌های قرمز کرونایی را افزایش داده است. 

ویروس کرونا در حالی وارد پنجمین ماه تولد در ایران می شود که تاکنون سازمان بهداشت جهانی نیز زمان خاص و قطعی برای از بین رفتن کرونا پیش بینی نکرده بنابراین همچنان مقابله با این ویروس ادامه دارد.

با وجود بررسی‌های اپیدمیولوژی صورت گرفته بر روند ابتلا و گسترش ویروس کرونا و تلاش پزشکان برای ساخت واکسن کرونا، تاکنون نتیجه تلاش ها ثمر بخش نبوده و در این میان ویروس کرونا عرصه را برای جولان مهیا دیده و رفتار ثابتی از خود نشان نمی دهد به گونه ای که پیوسته در حال تغییر است.

در حالیکه برخی پیش بینی ها حاکی از این بود که ویروس کرونا با گذر زمان ضعیف تر شده و خود به خود از بین می رود اما یافته ها خلاف این موضوع را ثابت کرد بنابراین آمادگی برای مقابله بلند مدت با کرونا ضروری به نظر می رسد.

این روزها حساسیت بخش زیادی از مردم نسبت به خطر بیماری کرونا کاهش چشمگیری داشته است در حالیکه عامل کمک به بقای این ویروس می تواند شهروندان باشند چرا که افراد بیمار با رعایت نکردن نکات بهداشتی و حضور در اماکن شلوغ می توانند به پیشرفت و انتقال بیماری کمک کنند.

بنابراین یکی از مهمترین مسوولیت های اجتماعی کمک نکردن به انتشار ویروس با رعایت نکات بهداشتی است و می توان با توجه به نکات کلیدی نظیر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک زنجیره انتقال کرونا را قطع کرد.

با وجود اینکه برخی عامل شیوع ویروس کرونا را رفع محدودیت های قرنطینه ای عنوان می کنند تجربه به دست آمده از حدود چهار ماه دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا نشان می دهد که فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و معنوی مشروط به رعایت دستورالعمل های بهداشتی نمی تواند در گسترش این ویروس تاثیر بگذارد.

به عقیده برخی از کارشناسان تداوم موج بیماری کرونا در کشور و استان فشارهای روحی و روانی را افزایش داده و موجب ایجاد اضطراب و نگرانی در افراد شده بنابراین باید تریبون داران، افراد متخصص، هنرمندان، فعالان معنوی و متخصصان مردم را برای مقابله بلند مدت با این بیماری آماده کنند.رنگ‌ها واژه‌ساز شدند 

در چهار ماه گذشته سه رنگ سفید، زرد و قرمز بیشترین از دیگر رنگ ها مورد توجه مردم بوده است چرا که هر یک از این رنگ ها نشان دهنده وضعیت شیوع بیماری کرونا در یک منطقه است.

ساکنان برخی استان ها با جدی گرفتن دستورالعمل های بهداشتی و سعی و جدیت در رعایت این پروتکل ها سعی در سفید نگه داشتن وضعیت استان و شهر محل سکونت خود دارند برخی نیز بی توجه به این توصیه ها یا با ناقص عمل کردن به دستورالعمل ها بر سرخ شدن وضعیت دامن زدند.

بی توجهی بر توصیه های دلسوزانه نه تنها خانواده ها را در دامن این بیماری سخت گرفتار کرده بلکه زحمت و تلاش کادر بهداشت و درمان که این روزها از آنان به عنوان «مدافعان سلامت» یاد می شود را نیز بیشتر کرده است.

همدان در چهار ماه گذشته وضعیت یکسانی از نظر شیوع کرونا نداشته بلکه در مقطعی از رنگ زرد به سفید و در مقطع دیگری از سفید به زرد تغییر یافته و در حال حاضر ۲ شهرستان آن که در مرز قرمز یا هشدار قرار گرفته اند وضعیت نارنجی را پشت سر می گذرانند.

با توجه به یکسان نبودن وضعیت استان ها در زمینه میزان شیوع کرونا اما نسخه ای واحد در ستاد ملی کرونا برای کل کشور پیچیده می شود بنابراین همواره یکی از مطالبات استانداران در نشست ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت، افزایش اختیارات استانداران بوده تا آنها بتوانند تصمیم هایی را با تایید وزارت کشور اتخاذ کنند.همدان در محاصره قرمزها 

وجود استان هایی با وضعیت قرمز در همسایگی همدان و قرار گرفتن این استان در کریدور ارتباطی غرب به مرکز کشور و افزایش شمار استفاده از مسیرهای شریانی این استان توسط افراد غیربومی برای عزیمت به پایتخت یا جنوب غرب کشور نگرانی برای ابتلا به این ویروس افزایش یافته است.

برای مثال اسدآباد به عنوان تنها شهرستان این استان که وضعیت سفید را تجربه کرد به علت قرار گرفتن در مسیر ارتباطی استان های غربی در کنار رعایت نکردن نکات بهداشتی توسط شهروندان، دوباره به وضعیت زرد بازگشت.

طبق آخرین گزارش های ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، استان هایی نظیر زنجان، همدان و اردبیل تاکنون پیک جدی کرونا را تجربه نکرده و در معرض خطر هم نبودند تنها برخی نقاط آرام آرام قرمز شدند.

با وجود اینکه همدان پیک کرونا را تجربه نکرده اما به گفته مسوولان بهداشتی همدان، ۸۵ درصد دلیل انتشار این ویروس در سه هفته گذشته، عادی انگاری بیماری پس از بازگشایی های صورت گرفته بوده گویا این بازگشایی ها به معنای عادی شدن شرایط و از بین رفتن ویروس کرونا بوده است.

عروسی زیرزمینی 
به گفته مسوولان بهداشتی همدان عامل ۸۵ درصد انتقال ویروس کرونا درون خانوادگی و از مراسم جلسه خانگی بوده و چرخش کرونا در این قبیل مجالس از جمله عروسی و عزا به علت رعایت نکردن مولفه های بهداشتی و فاصله اجتماعی بسیار زیاد است.

با وجود محدودیت های ایجاد شده برای برگزاری مراسم عروسی در تالارها و باغ ها اما شاهد برگزاری این قبیل مراسم به صورت پنهانی یا حتی برخی مواقع آشکارا در این اماکن هستیم.

البته شماری از خانواده ها اقدام به برگزاری مراسم عروسی در منازل شخصی با برپا کردن چادر در زمین های باز، سیلوهای خالی موجود در شهرک های صنعتی کرده و غذا را نیز با وانت به این محل ها منتقل و به صورت سینی توزیع می کنند.

برخی اماکن رسمی و دارای مجوز از نهادهای مسوول نیز با وجود ممنوعیت، از برپایی مراسم عروسی امتناع نکرده و با استفاده از خلاء نظارت ، زمینه برگزاری مراسم های بیش از ۳۰۰ نفره را مهیا می کنند.

استاندار همدان در جلسه اخیر ستاد استانی مقابله با کرونا خواستار برخورد جدی پلیس اماکن و دادستانی با مالکان تالارهای متخلف شد و اظهار داشت: با توجه به اینکه احتمال شیوع کرونا در روزهای آینده زیاد است باید از گسترش این ویروس جلوگیری کرد تا شیب ابتلا به کرونا تند نشده و در بستری و درمان بیماران دچار مشکل نشویم.

سعید شاهرخی افزود: بیشترین مشکل، ناشی از اجرا نکردن پروتکل ها و نظارت ضعیف بر روند اجرای دستورالعمل های بهداشتی است بنابراین باید از صاحبان تالارهای که اقدام به برگزاری مراسم عروسی و عزا می کنند نسبت به برگزار نکردن این قبیل مراسم ها تعهد اخذ شود.

وی تاکید کرد: هتل و تالارهایی که اقدام به برگزاری مراسم عروسی و عزا می کنند در بالا رفتن آمار میزان مبتلایان به ویروس کرونا نقش اساسی دارند؛ بنابراین دستگاه های مسوول با افراد متخلفی که سلامت مردم را به خطر می اندازند برخورد و محل فعالیت آنها را تعطیل کنند.

استاندار همدان با بیان اینکه رعایت فاصله اجتماعی در مجالس عروسی و عزا دشوار است و نباید اجازه برگزاری این قبیل مراسم ها داده شود، اضافه کرد: یکی از علل ممنوعیت فعالیت تالارها بالا بودن حجم تجمع در این اماکن و بالا بودن احتمال ابتلا به کرونا است.

بالاترین مقام اجرایی استان همدان از صاحبان این مجالس خواست توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند نه اینکه با برگزار کردن مراسم عروسی در گوشه و کنار شهر، این مراسم ها را به عزا تبدیل کنند.

پیشنهادهای علوم پزشکی برای پیشگیری از موج کرونا
یکی از دغدغه های اصلی رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان که در جلسات مختلف به آن تاکید و اشاره کرده بی توجهی به توصیه های بهداشتی و عادی شدن شرایط بوده و هشدار داده ادامه این روند موجب تجربه پیک کرونا در هفته آینده شده به گونه ای که در بیمارستان ها تخت خالی برای بستری بیماران نخواهیم داشت.

رشید حیدری مقدم پیشنهاد داد: زمان بندی متفاوتی برای بازگشایی و ساعت کاری فعالیت ادارات، نهادها، سازمان ها با هدف توزیع بار به ویژه در حوزه حمل و نقل پیش بینی شود همچنین شهرداری نسبت به گندزدایی و ضدعفونی اتوبوس ها و وسایل نقلیه عمومی توجه کنند چرا که کمرنگ شدن این مولفه نگرانی جدی علوم پزشکی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دستگاه های اجرایی و کادر اداری نیز باید نسبت به استفاده از ماسک و رعایت بهداشت فردی اقدام کنند و انتظار از نهادها بیش از سایر اقشار است.

حیدری مقدم تعویق بازگشایی مهد کودک ها را پیشنهاد داد و گفت: در صورت نیاز به بازگشایی مهدکودک ها، این مراکز تنها به بانوان شاغل خدمات بدهند همچنین گندزدایی سطوح آلوده با جدیت و دقت هر چه بیشتر صورت گیرد.

وی ادامه داد: مراکز عمومی نظیر بانک ها، کلینیک ها، مطب ها، آزمایشگاه ها، دفاتر پیشخوان و شماره گذاری خودرو همچنان نگرانی جدی علوم پزشکی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی و عزا در تالارها، هتل ها، منازل و باغ ها تا پایان تیرماه سالجاری و تعویق بازگشایی آموزشگا ها، سالن های سینما، کلاس های خصوصی و کنسرت ها به همراه ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تمامی فروشگاه ها شد.

حیدری مقدم با عنوان اینکه در حال حاضر مراسم تدفین و تشییع به شکل عادی برگزار می شود تاکید کرد: انتظار می رود از چاپ آگهی ترحیم و برگزاری این مجالس در مساجد جلوگیری شود.

وی خواستار ممنوعیت برگزاری جلسات بیش از ۲۰ نفر در ادارات، بازگشایی بانک ها قبل از ساعت هشت به منظور مدیریت تراکم جمعیتی ابتدای صبح، تداوم حساس سازی مردم از طریق فضای مجازی و صدا و سیما شد.

هر چند رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم شامل فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دست ها و  بهداشت فردی به عنوان مهمترین مولفه برای پیشگیری از شیوع کرونا یاد می شود اما در کنار این توصیه های بهداشتی باید نظارت بر روند اجرای پروتکل ها را نیز جدی تر از گذشته دنبال کرد.

طبق آخرین آمارهای اعلامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی همدان نگرانی در زمینه ابتلای کارکنان اداری به ویروس کرونا به علت بی توجهی به مولفه های بهداشتی جدی است همچنین بانوان خانه دار، مشاغل آزاد، کشاورزان، بازنشستگان، نظامی ها در رتبه های بعدی ابتلا به این ویروس قرار دارند.

همچنین به علت قرار گرفتن در فصل برداشت محصول و حضور کمباین هایی از استان هایی با شرایط قرمز از جمله خوزستان و سنقر کرمانشاه در همدان نگرانی هایی هم از احتمال ابتلای کشاورزان به این ویروس وجود دارد که جهاد کشاورزی باید نظارت خود بر این موضوع را بیشتر کند.

بی توجهی تاکسیرانان و رانندگان ون درباره سوار کردن مسافر بر اساس پروتکل های تدوین شده از دیگر دغدغه ها است که باید نهادهای مسوول این بخش نیز نظارت بیشتر بر فعالیت تاکسیرانان داشته باشند.

شمار ابتلا به ویروس کرونا در استان همدان از ۵ تا ۶ مورد در روز به حدود پنج برابر افزایش و به ۳۰ مورد تست مثبت رسیده است. 

--------------------------------
گزارش: علیرضا جهانگیری
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, کرونا

کرونا

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir