پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  498تاریخ انتشار:  30 فروردین 1395 - 12:0
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

 روسیه؛ دروازه تجارت و همکاری بین‌المللی همدان

مهدی سنایی*
به گزارش همدان پرس؛ اقتصاد مقاومتی که در بیانات نامگذاری سال 95 از سوی رهبر معظم انقلاب با صفت "اقدام و عمل" همراه شده است، به عزم و اراده‌ای برآمده از آگاهی و دانش نیازمند است.

با همه کمبودها و مضایق اقتصادی و درآمدی در استان همدان؛ تلاش‌های استاندار فعلی که با شعار "همت همگانی" پا به عرصه مدیریت ارشد استان در دولت تدبیروامید گذاشته است؛ رنگ و بویی اقتصادی‌تر از هر استاندار دیگر دارد.

استاندار که حتی در زمان دولت قبلی نیز به صفت "مرد اول اقتصادی استان" از جانب مطبوعات لقب گرفته بود؛ حال عشق و علاقه و همت خود و مدیرانش را برای رونق اقتصادی استان گذاشته است.

افزایش ارتباطات بین‌المللی که به صورت جدی در دستور کار استان قرار دارد برای نیل به همکاری‌های فرامرزی اقتصادی؛ در زمینه جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی، دستیابی به صنایع پیشرو، صادرات محصولات صنعتی و فرآورده‌های کشاورزی انجام می‌گیرد.

دکتر مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه که خود فرزند استان و برآمده از شهر نهاوند است، در 2 سال گذشته مشوق و عامل اصلی برای پیوستن تجارت و صنعت همدان به کشورهای خارجی به‌ویژه روسیه بوده است.

باز کردن راه برای ارتباط همدان و روسیه از طریق سفارت ایران در روسیه و تأمین شرایط لازم برای آگاهی‌بخشی به مدیران و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و هماهنگی تنگاتنگ با استانداری همدان در دوره پیش‌گفته، در دستور کار سفیر ایران قرار داشته است.

سفر مقامات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی استان به روسیه در پاییز سال 1393، اینک با پاسخ استاندار سوردلوفسک به همدان؛ درهای رابطه را بیش از گذشته باز کرده و امیدواری‌ها برای به سرانجام رسیدن روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی را با قطعیت بیشتری همراه کرده است.

یادداشت دکتر مهدی سنایی، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار ایران در فدراسیون روسیه، به قصد خوش‌آمد به تیم سیاسی- اقتصادی روسیه به استان و توجه و آگاهی‌بخشی به طرف‌های همدانی است که بتوانند از فرصت به وجود آمده برای نجات و رونق اقتصادی استان بهره‌مند شوند.

اجرای اینگونه برنامه‌های عملی اگر با کوته‌بینی، تنگ‌نظری و یا سنگ‌اندازی احتمالی مواجه نشود؛ گام‌زدن در مسیر "اقدام و عملی" است که در فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار سال به آن تأکید و فرمان داده شده است.

فرصتی برای بین‌المللی شدن اقتصاد و صنعت همدان
چارچوب همکاری که بین استان همدان و استان سوردلوفسک روسیه از یک سال‌ونیم پیش فراهم شد با سفر استاندار سوردلوفسک با یک تیم بزرگ از وزرای دولت این منطقه و صاحبان صنایع و کارخانه‌های آن، فرصتی بی‌بدیل را برای اتصال مجاری اقتصادی و علمی استان همدان به کشور بزرگ روسیه پدید می‌آورد بی‌تردید تداوم این رشته تماس‌ها می‌تواند نقش بسزایی در دستیابی استان همدان به رونق و توسعه اقتصادی ایفا کند.

سوردلوفسک با مرکزیت شهر یکاترینبورگ با جمعیتی بیش از 4 میلیون نفر که 2 میلیون نفرشان در صنایع و کارخانه‌ها اشتغال دارند، یکی از 5 منطقه اقتصادی و صنعتی روسیه است. استان سوردلوفسک در منطقه اورال روسیه دارای مبادلات چند میلیارد دلاری با دیگر کشورهاست و برگزار کننده یکی از نمایشگاه‌های بین‌المللی تکنولوژی‌های برتر در تابستان هر سال است.

صنایع فلزی، معدنی، کشاورزی و همچنین ماشین‌سازی منطقه سوردلوفسک سهم بسزایی در اقتصاد کشور روسیه دارد و دانشگاه فدرال اورال در شهر یکاترینبورگ که در کنار دانشگاه‌های متعدد صنعتی و پزشکی در این شهر که تعدادشان به بیش از صد دانشگاه و مرکز دانشگاهی و پژوهشی می‌رسد؛ یکی از 10 دانشگاه برتر فدراسیون روسیه است.

در هیأت بیش از 50 نفره‌ای که از روسیه به سرپرستی "یوگنی کوی واشف" استاندار سوردلوفسک به استان همدان سفر می‌کنند، 3 وزیر دولت این منطقه خودمختار، رئیس اتاق بازرگانی، رئیس شورای دانشگا‌ه‌های این استان و مدیران عامل 35 کمپانی و واحد صنعتی در حوزه الکترونیک، ماشین‌سازی، لوله، فلزات، ساختمان، تصفیه‌آب، حفاری، پزشکی، حمل‌ونقل، لبنیات، کشاورزی، دام و طیور و بهداشت و دارو حضور دارند.

امیدوارم با توجه ویژه‌ای که از استاندار محترم همدان و همکاران ایشان نسبت به این همکاری سراغ داریم مجموعه‌های مختلف صنعتی، تجاری، دانشگاهی و فرهنگی استان از حضور این هیأت بزرگ و عالی‌رتبه بهره‌برداری حداکثری داشته باشند و پیوند وثیقی با نهادها و ساختارهای مختلف منطقه فدرال سوردلوفسک ایجاد کنند. این سفر که به دنبال سفر پاییز سال 1393 هیأت اقتصادی و تجاری استان همدان به شهر یکاترنیبورگ صورت می‌گیرد می‌تواند موجب تحرک جدی و ماندگار در روابط استان همدان و فدراسیون روسیه شود.

توسعه روابط میان استان‌های ایران با استان‌ها و مناطق روسیه از جمله موارد دارای اولویت در دستور دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون روسیه است و در سالجاری شاهد اتفاقات جدی و برداشتن گام‌های بزرگی در این زمینه خواهیم بود.

روابط جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون روسیه به عنوان گسترده‌ترین کشور جهان، یکی از 5 عضو شورای امنیت سازمان ملل و یکی از 10 اقتصاد بزرگ دنیا- که در ابعاد سیاسی و امنیتی نیز در منطقه و جهان دارای رویکردهای مشترک فراوان با کشور ماست- در همه ابعاد و زمینه‌ها به صورت جدی در حال گسترش است. اینجانب به عنوان فرزند استان همدان و خادم مردم نهاوند در دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی امیدوارم که استان همدان در مسیر روابط دو کشور نقش اثرگذار و شایسته‌ای ایفا کند و همه مناطق استان و همچنین شهرستان تاریخی نهاوند از این فرصت ظرفیت بهره مناسب ببرند./همدان پیام

دکتر مهدی سنایی*
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه*
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, روسیه

روسیه

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir