پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  7329تاریخ انتشار:  4 اردیبهشت 1394 - 14:1
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
به مناسبت شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینا؛

 همایش "سنگ، سبک، سینا" در دانشگاه آزاد همدان برگزار شد+تصاویر

نماینده ولی فقیه در استان همدان: اصول شهرسازی همدان مورد بازنگری قرار گیرد | استاندار همدان: همدان در حوزه ثبت جهانی آثار تاریخی مغفول مانده است | رئیس دانشگاه آزاد ‌‌همدان: مقطع دکترای معماری در دانشگاه آزاد همدان راه‌اندازی شد‌ | زیبایی‌های معماری سنتی به سبب الگوهای وارداتی برای مردم قابل درک نیست و یکی از آفت‌های تمدن جدید برج سازی است.
به گزارش همدان پرس؛ نماینده ولی فقیه در استان همدان برج‌سازی را آفت استان همدان برشمرد و گفت: الگوهای وارداتی سبب شده تا زیبایی‌های معماری سنتی برای مردم قابل درک نباشد.

آیت اله غیاث الدین طه محمدی در افتتاحیه همایش "سنگ، سبک، سینا" در سالن پوریای ولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان اظهار داشت: زیبایی‌های معماری سنتی به سبب الگوهای وارداتی برای مردم قابل درک نیست و یکی از آفت‌های تمدن جدید برج سازی است که اطراف آن را نابود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه معماری به معنای واقعی خود با حقیقیت انسان عجین شده است، افزود: اهتمام والا و شایسته را باید به معماری بخشید و دل‌ بخواهی‌های شخصی را از آن دور کرد.


محمدی با بیان اینکه مجموعه معماری زیر چتر مسکن قرار گرفته است، تصریح کرد: در بسیاری از شهرها انسان‎ها مجبور به زندگی هستند ولی شهرها آنها را تحمل نمی‌کند و آسایش و آرامش را شهر به شهروند نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه در برخی شهرها مردم نگران و مضطرب بوده و شهر نیز نمی‎تواند آنها را تحمل کند، تاکید کرد: برخی شهرهای به سبب اینکه شهروند را تحمل نمی‎کنند ناقص بوده و امروز شاهد هستیم که معضل ترافیک، ماشین و تنفس در برخی شهرها بیداد می‎کند.

نماینده ولی فقیه در استان همدان عنوان کرد: مردم آنقدر که از طبیعت دست نخورده لذت می‌برند از ساختمان‌های بزک شده که میلیاردها برای آن هزینه شده لذت نمی‌برند چون حس زیبایی‌شناسی مردم دست نخورده است.

وی با اعلام اینکه در این دنیا حس زیبایی‌شناسی مردم تخریب شده است، بیان کرد: متاسفانه معماری غلط فرانسه و آلمان به علت ابرقدرت بودن الگو قرار گرفته است در صورتی که معماری ایرانی اسلامی باید در اولویت قرار گیرد.

محمدی با بیان اینکه اصول شهرسازی در تهران رعایت نشده و در این شهر نمی‌توان لذت برد، تاکید کرد: در تهران نمای ساختمان‌ها هماهنگ نبوده و شلوغی بیشتر به چشم مردم و شهروندان می‎آید.


امام جمعه همدان عنوان کرد: میدان امام خمینی(ره) همدان دارای هماهنگی و زیبایی معماری خاصی است که متاسفانه ایجاد بانک ملی ایران در این میدان همچون غده سرطانی معماری این محل را بهم ریخت.

وی با تاکید بر اینکه انسان برای عمران و آبادانی آفریده شده است، بیان کرد: تنها نماز و روزه تکلیف ما نیست و عمران و آبادانی این خاک به عهده انسان است، عمران در قرآن تنها معماری و ساخت و ساز مسکن نیست و همه جوانب را باید در نظر گرفت.

محمدی با اشاره به اینکه زیبایی و روح‌انگیز بودن ساختمان به نقشه آن بستگی دارد، افزود: اگر در استان همدان یک ساختمان فاخری ساخته شده و از نظر ابعاد، شکل، شمایل و ماندگاری دارای ارزش بالایی است به سبب اهمیت بالای آن است.

امام جمعه همدان با اعلام اینکه صاحبان سه شغل در مدیون جامعه هستند، عنوان کرد: روحانیون مدیون دین، پزشکان مدیون جان و مال مردم، و معماران هم مدیون مال مردم هستند.

وی با اشاره به اینکه شرایط اقلیمی باید در احداث مسکن و ساختمان مورد توجه معماران قرار گیرد، بیان کرد: مساجد قدیمی همدان براساس اصول اقلیمی ساخته شده و بدون استفاده از ابزارآلات نوین مقاوم ایستاده است.

محمدی با اعلام اینکه حس زیبایی‌شناختی را از مردم گرفتد، عنوان کرد: انتظار داریم از نظر میراث فرهنگی به بناهای قدیمی شهر همدان بها داده شود چراکه همدان داای جایگاه بالایی در زمینه معماری و آثار تاریخی است.

وی با اشاره عملکرد شورای شهر همدان در زمینه معماری و ساخت و ساز اظهار داشت: افرادی که به آنها رای دادیم از مبنا و اصول شهرسازی چه می‌دانند و چه تخصصی دارند، جانمایی در همدان از ابتدا غلط بوده و بانک را به جای مسجد ساختیم.

امام جمعه همدن با تصریح بر اینکه ادارات استان همدان نامناسب جانمایی شده و این امر جای تاسف دارد، بیان کرد: باید در اصول شهرسازی و خانه‌سازی همدان بازنگری شود، اگر بناست آپارتمان‌سازی کنیم باید طوری باشد که مزاحم هیچ همسایه‌ای نباشد.


استاندار همدان:
همدان در حوزه ثبت جهانی آثار تاریخی مغفول مانده است

استاندار همدان گفت: در زمینه ثبت جهانی آثار تاریخی همدان کم لطفی شده است.


محمدناصر نیک بخت ظهر امروز در افتتاحیه همایش "سنگ، سبک، سینا" در سالن پوریای ولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان اظهار داشت: همدان دارای آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری است که برخی از آنها قابلیت ثبت جهانی را دارد.

وی با اعلام اینکه تاکنون هیچ اثری از استان همدان به ثبت جهانی نرسیده ولی برخی از استان‌های کشور دارای دو یا سه اثر ثبت جهانی هستند، گفت: براساس تلاش‌های صورت گرفته به دنبال این هستیم تا در سال 2016 بتوانیم یک اثر از استان همدان را به ثبت جهانی برسانیم.

نیک بخت با اشاره به اینکه در زمینه ثبت جهانی آثار همدان کم لطفی شده است، تصریح کرد: جای تاسف دارد که از استان همدان اثری به ثبت جهانی نرسیده و این در حالی است که قابلیت استان در زمینه دارا بودن آثار واجد شرایط ثبت جهانی بالاست.


وی با اشاره به اینکه روز سوم اردیبهشت ماه زادروز یکی از دانشمندان بی بدیل و نوابغ معماری ایران اسلامی یعنی شیخ بهایی است، تاکید کرد: امروز به مناسبت شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینا، ابعاد مختلف این اثر فاخر را که بر قرار مقبره شیخ‌الرئیس واکاوی کنیم.

نیک بخت با بیان اینکه معمار به معنای سازنده بوده و معمار اصلی جهان خداوند است، اظهار داشت: پاره‌ای از ساختمان‌ها دارای اهمیت و جایگاه ویژه‌ای هستند که این مسئله به لحاظ پیامی است که دارند و باید به این نکته توجه داشت که پیام یک بنا مهم‎تر از معماری ساختمان است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه بوعلی سینا عمر کوتاهی داشت ولی زندگی عقلانی و خردمندانه وی او را به عنوان حکیم هزاره‌ها معرفی کرد، گفت: آثار وی در حال حاضر در معتبرترین دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، از سوی دیگر در زمینه طب و پزشکی میراث بقرطی و جالینوسی را ترکیب و در علم و ادب اسلامی نیز تحولی به وجود آورد.

وی با اعلام اینکه تاثیر بوعلی سینا در علوم تجربی و نظری تا امروز در شرق و غرب باقی بوده و بسیاری از پیشرفت‌ها در شاخه‌های عمده دانش بر پایه نظرات و آرا وی صورت گرفته است، گفت: از این دانشمند بزرگ آثار برجسته مختلفی در شاخه‌های مختلف فلسفه، ریاضیات، طبیعی، پزشکی، موسیقی و ادبیات بر جای مانده که برخی از محققان شمار آثار اصیل او را 131 و آثار منتسب به وی را 111 اثر اعلام کرده‌اند.

استاندار همدان با تصریح بر اینکه براساس شواهد و مستندات عملیات اجرایی این بنا از سال 1330 آغاز و به مدت 4 سال طول کشیده است، عنوان کرد: اینک پس از 60 سال بر آن شدیم تا از تلاش‌های سازندگان این بنا قدردانی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شناخت آثار و مفاخر ایران اسلامی بزرگ‌ترین سرمایه فردی بوده و بی‌تردید این آگاهی‌ها برای شناخت بهتر و بیشتر استان کمک می‎کند، بیان کرد: ساختمان‌ها و انسان‌های بزرگ، علما، صاحب‌نظران و بزرگان شاخص این مرز و بوم هستند.

وی عنوان کرد: در رابطه با مشاهیر و مفاخیر بزرگ منتسب به همدان بررسی‌هایی صورت گرفته و بر آن هستیم تا به عنوان کار فرهنگی بزرگداشت‌هایی را برای آن افراد داشته باشیم.

استاندار همدان با اعلام اینکه سال 94 در استان همدان به عنوان سال میرسیدعلی همدانی معرفی شده و سال 2015 نیز از سوی یونسکو نیز به عنوان سال میرسیدعلی معرفی شده و در این زمینه به زودی سفری به تاجیکستان داریم.


رئیس دانشگاه آزاد ‌‌همدان:
مقطع دکترای معماری در دانشگاه آزاد همدان راه‌اندازی شد‌

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از راه‌اندازی مقطع دکترای رشته معماری در دانشگاه آزاد همدان خبر داد و گفت: این مقطع تحصیلی به تصویب وزارت علوم رسید.


سعید جامه بزرگی در افتتاحیه همایش "سنگ، سبک، سینا" در سالن پوریای ولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، اظهار داشت: با تلاش‌های صورت گرفته مقطع دکترای رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان به تصویب وزارت علوم رسید و از مهر ماه شروع به جذب دانشجو می‎کند.

وی با تبریک روز معمار به معماران و دانشجویان این رشته افزود: آرامگاه بوعلی سینا اثر فاخر و ارزشمندی است که جا دارد بیشتر به آن پرداخته شود و از زوایای مختلف به مردم جهان عرضه شود که این وظیفه خطیر بر عهده معماران و دانشجویان است.


جامه بزرگی با بیان اینکه یکی از اهداف برگزاری این همایش معرفی بیشتر این بنای فاخر بوده است، عنوان کرد: همایش "سنگ، سبک، سینا" به مناسبت شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه نیز برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه از ارگان‌های متعددی برای ارتقا سطح علمی این همایش استفاده شد، تصریح کرد: امیدواریم به گونه‌ای در این همایش عمل شود که شاهد تاثیرگذاری مناسبی در معرفی این بنای فاخر داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان خاطرنشان کرد: ایجاد بستری برای ارتقا آموزش‌های معماری، بهره‌گیری از تجارت اساتید معماری و ایجاد فضای با نشاط برای دانشجویان رشته معماری از مهمترین اهداف دیگر برگزاری این همایش بود.

وی از برپایی نمایشگاه عکس در زمینه معماری در دانشگاه آزاد همدان خبر داد و گفت: بازدید از موزه مردم‌شناسی و تاریخ طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی که در آستانه افتتاح قرار دارد از دیگر برنامه‌های این همایش به شمار می‌رود.


معماران برتر همدان تجلیل شدند
همزمان با روز معمار و در همایش "سنگ، سبک، سینا" معماران برتر و منتخب استان همدان به همراه دو استادکار سنگ‌تراش آرامگاه بوعلی سینا همدان مورد تقدیر قرار گرفتند.

همزمان با این همایش معماران برتر و منتخب استان همدان به همراه دو استادکار سنگتراش آرامگاه بوعلی سینا همدان مورد تقدیر قرار گرفتند.

قدرت‌اله نبی و سید علی موسوی معماران منتخب در عرصه تجربی، دکتر امید دژدار در عرصه آموزش، سعید یاسینیان در عرصه فعالیت‌های حرفه‌ای، بهزاد محمدی معمار منتخب در عرصه اعتلای جاگیاه معماری در استان همدان، سید جلیل موسوی معمار منتخب در عرصه کسب جوایز معماری و فرناز خوانسازی به عنوان معمار منتخب در عرصه معماری مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفتند.


همچنین در این همایش که به مناسبت شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینای همدان از استاد مراد حنیفه و اکبر نظری اساتید سنگتراش آرامگاه بوعلی سینای همدان نیز تجلیل شد.

همایش "سنگ، سبک، سینا" به مناسبت شصتمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینا و روز معمار در سوم اردیبهشت ماه با حضور مدیران، مسئولان و معماران ایران در سالن پوریای ولی دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد.

همایش «سبک، سنگ، سینا» به همت دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری استانداری، سازمان نظام مهندسی، میراث فرهنگی و گردشگری، صدا و سیما، شهرداری، دانشگاه‌ها در روز پنجشنبه سوم اردیبهشت‌ماه سال جاری به‌مناسبت روز معمار با حضور جمعی از مفاخر معماری ایران، صاحب‌نظران، مقامات کشوری و لشکری در دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار می‌شود.



ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان پرس

همدان پرس

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir