پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  5831تاریخ انتشار:  2 آبان 1393 - 14:2
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
پرواز «کبوتر بشردوستی» در آسمان همدان

 نخستین «سمپوزیوم بشردوستی هلال احمر» در همدان برگزار شد+تصاویر

سالن شهدای استانداری همدان، در اقدامی بی‌سابقه، محل برگزاری نخستین سمپوزیوم ملی «جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران زمین» بود. این مراسم رأس ساعت مقرر با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار همدان و رئیس ستاد مدیریت بحران استانداری همدان با ابراز تأسف از فقدان فقیه مجاهد، آیت‌الله مهدوی‌کنی، کلید خورد.
به گزارش همدان پرس؛ سالن شهدای استانداری همدان، در اقدامی بی‌سابقه، محل برگزاری نخستین سمپوزیوم ملی «جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران زمین» بود. این مراسم رأس ساعت مقرر با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار همدان و رئیس ستاد مدیریت بحران استانداری همدان با ابراز تأسف از فقدان فقیه مجاهد، آیت‌الله مهدوی‌کنی، کلید خورد.

معصومه ملک، مدیر امور استان‌های روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر کشور نیز در سالن حضور داشت. میرجلال‌الدین کزازی چهره ماندگار ادبیات فارسی ایران‌زمین و خالق بیش از یکصد اثر ناب ادبی سخنران ویژه این مراسم بود.

قطب‌الدین صادقی، محمدابراهیم مالمیر، عبدالله نصرتی، مهدی شریفیان نیز از دیگر اساتید بنام حوزه ادبیات کشور بودند که سالن برگزاری سمپوزیوم ملی بشردوستی هلال‌احمر را بیش از پیش درخشان کرده بودند.


امیر خجسته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، محمدابراهیم الهی‌تبار معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان، رئیس دانشگاه آزاد بهار، رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی هلال‌ احمر همدان، رؤسای شعب 9 گانه جمعیت هلال‌احمر در شهرستان‌های استان، معاونین مشاوران عالی و رسانه‌ای مدیرعامل این جمعیت نیز در میان مدعوین به چشم می‌خوردند.

حضور ره‌انجام مدیرعامل سابق جمعیت هلال‌احمر استان و مدیرعامل فعلی هلال‌احمر استان قزوین و سلیمانی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان ایلام نیز در این سمپوزیوم، جالب توجه بود.


پخش کلیپ 90 ثانیه‌ای زیبایی به نام «فریاد در سکوت» کاری از کرم‌پور، از اعضای واحد جوانان هلال احمر همدان که در سطح کشوری ممتاز شده بود، حاضرین را لحظه‌ای بر صندلی‌های خود میخکوب کرد.

11 سخنران این سمپوزیوم که روی سن رفتند، درایت و هوشمندی مدیرعامل پزشک هلال‌احمر همدان را در توجه ویژه به بشردوستی و پیوند این نهاد مردمی با ادبیات کهن ایران‌زمین مورد تقدیر قرار داده و او را ادیبی فرزانه خطاب کردند.

مدیرعامل هلال‌احمر همدان:
هلال‌ احمر در پی ترویج صفات نیک و تسکین آلام بشری است

مدیرعامل هلال‌ احمر همدان گفت: جمعیت هلال‌احمر بر این عزم استوار است تا صفات نیک و رفتار‌های شایسته‌ای که منجر به تسکین آلام بشری می‌‌شود را بیش از پیش ترویج کرده و نهادینه سازد.


بهروز کارخانه‌ای عصر امروز در ادامه نخستین سمپوزیوم ملی «جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران زمین» که با حضور چهره‌های ماندگار ادبی کشور و جمعی از مسئولین استانی در سالن شهدای استانداری برگزار شد، با اشاره به اشرف مخلوقات بودن انسان، نزول کتاب آسمانی و فرستادن پیامبران را حاصل این عشق خالق به مخلوق قلمداد کرد. وی با بیان اینکه انسان‌های فهیم و عارف، به تبعیت از خالق خویش، به گرامیداشت انسان و خدمت به این نفس طیبه اهتمام ورزیده‌اند، اظهار کرد: ایران سرشار از این عارف‌ مسلکان و ادبیات ایران مملو از درس عشق و مهر‌ورزی، ایثار و گذشت، نوع‌دوستی و هدایت انسان به‌ سوی اخلاق‌مداری، اتحاد و معنویت و در نهایت نیل به کمال و گذر از ناسوت و سیر در لاهوت است.


مدیر عامل هلال‌احمر همدان از لزوم گرامیداشت ادبیات ایران‌زمین بر اوراق زیبا و ارزشمند مزین به نظم و نثر سخن گفت و خاطرنشان کرد: متون مرتبط با انسانیت و بشردوستی، به حکم دل عاشقان و خرد خردمندان، باید بیش از پیش برجسته، هویدا و نشر شود. وی تاریخ ادبیات این کهن مرز‌ و‌ بوم را برگرفته از سرشت پاک ایرانیان موحد دانست و افزود: این ادبیات همواره سرشار از توجه به حفظ جان انسان‌ها، تکریم بشریت، ترویج صلح‌ و‌ دوستی و نگهداری از نعمت سلامتی بوده است.

کارخانه‌ای این میزان از توجه به بشردوستی را همان بذر کاشته شده به‌ وسیله هانری دونان خطاب کرد که از 150 سال پیش تاکنون هدف و مسیر جمعیت هلال‌احمر و صلیب‌ سرخ جهانی را مشخص کرده است. وی توجه به جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران زمین در دنیای پست‌مدرنیسم امروزی را مؤید نگرش ذاتی و دیرینه ایرانیان به صلح و دوستی برای جهانیان عنوان کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر همدان در ادامه با تقدیر از سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در پذیرش طرح برگزاری نخستین سمپوزیوم ملی «جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران زمین» از سوی هلال‌احمر همدان، افزود: بر خویش می‌بالیم که اینک استان همدان به عطر بشردوستی در حکمت بوعلی، عرفان جنید بغدادی، شعر باباطاهر عریان و اخلاق حسینقلی شوندی، بیش از پیش معطر شده است. وی پیام این سمپوزیوم را یادآوری سابقه تاریخی بشردوستی و صلح‌محوری تو‌أم با عزت آن‌ هم از طریق کتب و مراجع ادبی برای مردمان این روزگار عنوان کرد و افزود: جمعیت هلال‌احمر بر این عزم استوار است تا صفات نیک و رفتار‌های شایسته‌ای که منجر به تسکین آلام بشری می‌‌شود را بیش از پیش ترویج کرده و نهادینه سازد.

کارخانه‌ای از همگان و به‌ ویژه جوانان استان دعوت کرد تا با پیوستن به جمعیت هلال‌ احمر، آموختن شیوه خدمات بشردوستانه و فراگیری نحوه ارائه کمک‌های اولیه، جان انسانی را فارغ از هرگونه تبعیض نجات دهند. وی لذت نگاه یک مصدوم نجات یافته از مرگ یا لبخند خانواده‌ای آرمیده در صلح، امنیت و سلامتی را هدیه‌ای ارزشمند و ماندگار از سوی داوطلبان هلال‌احمر به جامعه و تاریخ بشری عنوان کرد.


امام جمعه همدان:
ایران در مضامین بشردوستانه در جهان ممتاز است

امام جمعه همدان ایران را در زمینه مضامین بشردوستانه در سطح جهان ممتاز دانست و گفت: سلمان فارسی نمونه‌ای از ایرانیان نوعدوست در صدر اسلام است.


آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی نیز در آئین اختتامیه نخستین سمپوزیوم ملی بشردوستی جمعیت هلال‌احمر همدان با اشاره به جایگاه انسان در جهان خلقت اظهار کرد: کاش بشریت این جایگاه والا را بیش از پیش می‌شناخت و از محدوده خود فراتر می‌آمد. وی از وجود بیش از 4 هزار رشته علمی در حال تدریس در بزرگترین دانشگاه‌های جهان سخن گفت و با بیان اینکه هر‌ روز درب یک رشته علمی جدید به روی بشریت باز می‌شود، خاطرنشان کرد: سرآمد همه این علوم، معرفت و خداشناسی است.

امام‌ جمعه همدان معرفت‌الله را جان مایه هزاران علم، فن و هنر دانست و افزود: خداشناسی به دست نمی‌آید مگر با کسب درجات خودشناسی. وی با بیان اینکه انسان لوح محفوظ خداست، گفت: وجود این لوح محفوظ از منظر عقلانیت، ادبیات و هنر سبب شده تا فرشتگان با همه عظمت، بر انسان سجده کنند.


محمدی با اشاره به آیات و روایات مبنی بر خلقت انسان، از اهمیت جایگاه انسان در عالم هستی تأکید و آن‌ را شاهکار خدا در جهان هستی قلمداد کرد. همه هستی چون آیینه‌ای جلوه‌گر ذات اقدس الهی است و شاعران بیش از افراد عادی این آیینه‌ها را جدی گرفته‌اند.

امام جمعه همدان با ابراز خرسندی از برگزاری سمپوزیوم ملی بشردوستی از سوی جمعیت هلال‌ احمر همدان، اظهار کرد: گرچه برای نخستین بار است که در سطح استان شاهد برگزاری چنین برنامه‌ای هستم اما از آنجا که گاه یک بیت شعر بهتر از هزاران صفحه نثر می‌تواند مفهوم مطلوب را برساند، امیدوارم برگزاری چنین مراسم‌هایی در سطح استان ادامه یابد. وی ایران را در زمینه مضامین بشردوستانه در سطح جهان ممتاز دانست و با اشاره به تکریم سلمان فارسی، صحابه پیامبر (ص) از سوی فرشتگان، اظهار کرد: سلمان فارسی نمونه‌ای از ایرانیان نوعدوست در صدر اسلام است.


استاندار همدان مطرح کرد
«بشردوستی» زیربنای تمام مهربانی‌ها/ آثار شعرای ایرانی پر از داده‌های بشردوستی

استاندار همدان با بیان اینکه «بشردوستی» زیربنای تمام زیبایی‌ها، خوبی‌ها و مهربانی‌هاست، گفت: در آثار هیچ یک از این شاعران ایران‌زمین سخن از غارت، تعرض و خشونت به میان نیامده است.


محمدناصر نیکبخت نیز در سمپوزیوم «جایگاه بشردوستی در ادبیات ایران‌زمین» در همدان با تقدیر از مدیرعامل هلال احمر همدان در فراهم کردن مقدمات برگزاری این اظهار کرد: جای بسی خوشحالی است بشردوستی در ادبیات ایران‌زمین این چنین در قالب اندیشه‌های زیبا بیان می‌شود. وی با بیان اینکه «بشردوستی» زیربنای تمام زیبایی‌ها، خوبی‌ها و مهربانی‌هاست، اضافه کرد: این مهم در هیچ ادبیاتی به خوبی ادبیات کهن ایران‌زمین توصیف نشده است.


استاندار همدان با اشاره به ظهور شعرای بزرگ در سابقه تاریخی ایران از نقل مضامین بشردوستانه در آثار این بزرگان سخن گفت و افزود: در آثار هیچ یک از این شاعران سخن از غارت، تعرض و خشونت به میان نیامده است. وی بن‌مایه و اساس ایجاد جمعیت هلال احمر در سطح جهان را خدمت به بشریت عنوان کرد و با گرامیداشت، صلح، مهربانی و بشردوستی گفت: هلال احمر همدان در تکریم این خوی نیک انسانی بسیار خوب عمل کرده است.

نیکبخت دعوت از چهره‌های ماندگار و اساتید بزرگ ادبیات برای حضور در این سمپوزیوم ملی را مایه افتخار همدان دانست و با اشاره به نصب بیتی از فردوسی بر سر در سازمان ملل افزود: چه اقدامی در معرفی بشردوستی ایرانیان در سطح جهان رساتر از این واقعیت می‌توانست باشد؟ وی با اشاره به جایگاه انسان در کائنات، به اشعار بشردوستانه حافظ شیرین‌سخن در این زمینه اشاره کرد و افزود: زیبنده است با ترویج جلوه‌های بشردوستی این جایگاه رفیع بیش از پیش به بشریت معرفی شود.


قطب‌الدین صادقی:
هنوز به‌ خوبی به فرهنگ ملی‌ دست نیافته‎ایم

قطب‌الدین صادقی با بیان اینکه به رغم همه داشته‌ها، هنوز به‌ خوبی به فرهنگ ملی‌ دست پیدا نکرده‌ایم، از سیطره فرهنگ دلالی در برخی زمینه‌های فرهنگی ایران نیز انتقاد کرد.

قطب‌الدین صادقی نیز در مراسم اختتامیه نخستین سمپوزیوم ملی بشردوستی هلال‌احمر همدان در سالن شهدای استانداری این استان، جلوه‌های انسان‌گرایانه ایران را از دو منظر ادبیات و فلسفه قابل بررسی دانست. وی با تأکید بر اهمیت فلسفه گفت: ملتی که فلسفه ندارد، علم آینده و استقلال نخواهد داشت.

این استاد دانشگاه بیان فراز و فرود تاریخی به زبان مردمی را از دستاوردهای ادبیات دانست و با تأکید بر اینکه حماسه زمانی خلق می‌شود که داشته‌های کشاورزی، فرهنگی و اقتصادی یک سرزمین در معرض خطر باشد، افزود: معمولاً این خطر از سوی اقوام کمتر پیشرفته و بیابان‌نشین احساس می‌شود که در ایران نیز نمونه آن را در حمله مغول مشاهده کردیم. وی هدف این قوم غارتگر که از تکامل تاریخی عقب مانده‌ و تنها کارشان حمله به تمدن‌های پیشرفته بود را به تعویق انداختن تمدن هزارساله سرزمین‎هایی چون هند، چین و ایران دانست.


صادقی با اشاره به عدم رشد روانشناسی در چنین فضایی گفت: تغزل زمانی به‌ وجود می‌آید که انسان یکجانشین شده و رشد پیدا کرده است، به همین دلیل ما بعد از شاهکار‌های حماسی پیشینیان با غزلیات امثال حافظ و سعدی مواجه هستیم. وی از لزوم ترکیب حماسه، درگیری انسان با تهدید‌های خارجی و تغزل و درگیری انسان با عواطف درونی سخن گفت و خاطرنشان کرد: گرچه خیلی دیر ولی ما نیز سرانجام از ترکیب این دو به ژانر درام رسیدیم.

این کارگردان و بازیگر مطرح سینما و تلویزیون، با اشاره به گفته خود از روی واقع‌بینی اظهار کرد: ایران تنها سرزمینی است که چهار ژانر نمایشی در آن وجود دارد. وی عرفان را واکنش آئینی ما به جهان نا‌امن بیرونی تعریف کرد و ماحصل ضرباتی که در طول تاریخ به ایرانیان وارد شده را سیطره فرهنگ عشیره‌ای بر این سرزمین خواند.

صادقی با بیان اینکه به رغم همه داشته‌ها، هنوز به‌ خوبی به فرهنگ ملی‌ دست پیدا نکرده‌ایم، از سیطره فرهنگ دلالی در برخی زمینه‌های فرهنگی ایران نیز انتقاد کرد. وی با اشاره به حمله مغولان در تاریخ، از ویرانی‌های به بار آمده در همدان سخن به میان آورد و با گرامیداشت عین‌القضات همدانی گفت: بی‌شک ظهور چنین فلاسفه‌ای در این استان که اسطوره روشنفکری فرهنگ ایرانی در طول تاریخ هستند، بی‌ارتباط با ویرانی ناشی از این هجمه‌ها نبوده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در چنین شرایطی بزرگان ما با یک حماسه درونی، پیام‌آوران آشتی برای تدوین این درون ویران شده بودند، گفت: بیان نتایج معرفت به زبان مردمی و مسائل فلسفی به زبان ساده از ویژگی‌های بارز این فلاسفه بوده است.


کزازی:
یکی از بنیاد‌های بهینه منش ایرانی، دیگر‌دوستی و مهربانی است

میرجلال‌الدین کزازی گفت: یکی از بنیاد‌های بهینه و برین منش ایرانی، دیگر‌دوستی، مهربانی و گرامیداشت انسان است.


میرجلال‌الدین کزازی نیز در آئین اختتامیه نخستین سمپوزیوم ملی بشردوستی هلال‌احمر همدان در سالن شهدای استانداری این استان، در سخنانی پیشگامان و پیشتازان عرصه‌های مختلف را کسانی دانست که با شناسایی قلمرو‌ها، راه را برای دیگران هموار می‌کنند تا این قلمرو‌ها به تسخیر در آید. وی از بیشترین دشواری‌ها در شروع هر کاری سخن به میان آورد و با بیان اینکه هر کاری در نخستین بار، آن‌گونه که باید انجام نمی‌پذیرد، اظهار کرد: به همین دلیل فکر می‌کردم این همایش با کاستی‌های فراوانی روبرو شود، اما خوشبختانه این‌گونه نبود.


استاد پیشین دانشگاه بارسلون اسپانیا با اشاره به اینکه در همایش‌های مختلفی در سطح کشور و جهان حضور داشته‌ام، افزود: این همایش گرچه نخستین دور برگزاری خود را از سر گذراند اما یکی از بهترین همایش‌هایی بود که تاکنون در آن حضور داشته‌ام. وی با بیان اینکه در این همایش آشکارا شنیدیم که یکی از بنیاد‌های بهینه و برین منش ایرانی، دیگر‌دوستی، مهربانی و گرامیداشت انسان است، گفت: بر اساس پژوهش‌هایی که سخنرانان این همایش در متون ادب پارسی انجام داده بودند، این مهم بیش از پیش آشکار شد.

کزازی جایگاه آتش اهورایی، شعله‌ور از مهر به انسان و عشق ازلی را در سینه ایرانیان محفوظ دانست و افزود: این آتش نوشین و جاودان، فارغ از نژاد، مذهب، تاریخ و جغرافیای انسانی همچنان شعله‌ور خواهد بود. وی مفهوم جهانی بودن بدین معنا که «من، ایرانی‌بودن خود را از یاد ببرم» را به نفع انسان ندانست و با بیان اینکه مهر به دیگران بر پایه رده‌های پیشین در مهرورزی از جمله مهر به خانواده و خویشان استمرار می‌یابد، گفت: آتش مهر مردمی، جهانی‌بودن را در بر می‌گیرد.

چهره ماندگار شعر و ادب ایران‌زمین یکی از ویژگی‌های ارزشمند همایش امروز هلال‌ احمر را توجه به پژوهندگان جوان عنوان کرد و افزود: پژوهندگان جوان که از جمله پیشگامان و پیشتازان محسوب می‌شوند، دستاورد پژوهش خود را پیش روی ما نهادند و گرچه کاستی‌هایی در آثارشان بود اما چه باک که با پژوهش‌های بیشتر به پختگی خواهند رسید.


در انتهای مراسم نیز لوح سپاس و تندیس «کبوتر بشردوستی» به دست بزرگان ادبیات کشور و مسئولین استانی به دکتر نجمه نظری، مرتضی نادری‌پیکر، مهرداد زارعی، فرانک سلیمانی و اشرف‌السادات موسوی، صاحبان پنج مقاله برگزیده، اهدا شد.

آن‌گونه که از کادر اجرایی این سمپوزیوم شنیدیم قرار بوده دستیار ارشد رئیس جمهور و رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر و دکتر ناصر مهدوی نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی بپردازند که به دلیل برخی برنامه‌های فوریتی پیش آمده برای مدعوین، این امکان فراهم نشد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان

همدان

, نخستین

نخستین

, سمپوزیوم

سمپوزیوم

, بشردوستی

بشردوستی

, هلال احمر

هلال احمر

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir