حلول سال 1403 هجری شمسی بر شما مبارک
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  14954تاریخ انتشار:  19 تیر 1398 - 10:3
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » ملایر
"کیان کُرد" همچنان بی رمق؛

 کیان کُرد ۱۹۰ میلیارد ریال به بانک صنعت و معدن بدهکار است

دهه ۷۰ بود که سرآغاز شکوفایی صنعت از شاهراه احداث شرکت «کیان کُرد» در ملایر کلید خورد و پا به پای صنعت کشاورزی و گردشگری حرکت رو به شتاب خود را آغاز کرد تا سهمی در تولید کشور ایفا کند | سرمایه و مالک شرکت برای تأمین سرمایه در گردش مجبور به فروش هتلی شد و امیدوار است که بتواند سرمایه‌ای را به شرکت تزریق کند، اما هنوز پولی برنگشته است.
به گزارش همدان پرس؛ دهه ۷۰ بود که سرآغاز شکوفایی صنعت از شاهراه احداث شرکت «کیان کُرد» در ملایر کلید خورد و پا به پای صنعت کشاورزی و گردشگری حرکت رو به شتاب خود را آغاز کرد تا سهمی در تولید کشور ایفا کند.

داستان از این قرار بود که در سال ۷۱ شرکت الیاف صنعتی ایران با مشارکت شرکت‌های لاستیک سازی ایران تشکیل و واحد آغشته گری را با ظرفیت ۸۸۰۰ تن در سال احداث کرد.

سال ۷۴ این شرکت توسط سازمان مستضعفان و جانبازان خریداری شد، در سال ۷۹ شرکت کیان کُردسا با ۶۰ درصد مشارکت کُردسا گلوبال ترکیه و ۴۰ درصد سرمایه گذاران ایرانی تبار تشکیل شد و کارخانه فوق را از سازمان مستضعفان خریداری و سپس واحد تاب و بافت را با ظرفیت ۵۵۰۰ تن در سال به آن اضافه کرد.

شرکت جدید در سال ۸۱ به همراه دانش فنی پیشرفته کُردسا گلوبال توانست عالی‌ترین محصول را در قیاس جهانی به بازار ایران عرضه کند، در اوایل سال ۸۷ شرکتی ایرانی تبار سهام ۶۰ درصدی شرکت کُردسا گلوبال را خریداری و صاحب تمام سهام شرکت شدند و در نهایت به نام «شرکت تولیدی منسوج کیان کُرد» تغییر یافت.

کیان کُرد تاکنون مسیری هموار را طی کرده است و موفق به اخذ گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۱ برای سیستم مدیریت کیفیت، ایزو ۱۴۰۰۱ برای سیستم مدیریت محیط زیست و OHSAS ۱۸۰۰۱ برای سیستم ایمنی و بهداشتی شغلی شده است.

شرکت کیان کُرد که بسیار خوش نام است، افتخار دارد که مسئولیت بخش مهمی از تأمین پارچه استخوان بندی در بازار داخلی را عهده دار باشد و نخستین شرکت تولید کننده منسوج استخوان بندی تایر در ایران است و با ظرفیت ۶ هزار تن در سال فعالیت می‌کند.

کیان کُرد تاکنون فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشت، اما در عین بالندگی، مشکلاتی سد راه این واحد صنعتی شد که موفق نشد مانع تولید این واحد بزرگ صنعتی شود، اما سال ۹۷ شرایط جور دیگری بود و شاید به عنوان بدترین سال در تقویم کاری این واحد بزرگ صنعتی رقم خورد و در عین ناباوری ۳۴۰ کارگر این شرکت از کار بیکار شدند و کیان کُرد از نفس افتاد.

از بد روزگار به دلیل اختلافی که بین سهامدار عمده این شرکت با بانک سرمایه ایجاد شد، نام سرمایه گذار کیان کُرد به عنوان بدهکار بانکی ثبت و در بِلَک لیست بانک مرکزی قرار گرفت و همین امر موجب شد سرمایه گذار کیان کُرد نتواند برای تکمیل این واحد صنعتی از بانک تسهیلات دریافت کند.

نه تنها سال ۹۷ بلکه در مقطعی طی سال‌های گذشته شرکت کیان کرد با مشکلاتی دست و پنجه نرم کرد که البته گذرا بود، در حالی که پس از تعطیلی خبر آن به سرعت دست به دست شد و به لحاظ اهمیت موضوع نمایندگان ملایر، استاندار وقت همدان و مسئولان استانی و شهرستانی در کنار مسئولان ارشد و بلندپایه کشوری وقت‌های زیادی را برای حل و فصل مشکل کیان کُرد صرف کردند تا شاید بتوانند معیشت کارگران این شرکت را رونق بخشند.

۲ ماه آینده کیان کُرد به چرخه تولید بازمی گردد
از تیرماه سال گذشته تاکنون که یک سال شرکت در تعطیلی به سر می‌برد، این تلاش‌ها ادامه دارد و دست اندرکاران کیان کُرد در صدد راه اندازی دوباره آن هستند و مدیرعامل این شرکت در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا این نوید را می‌دهد که در صدد مذاکره سرمایه گذار جدید هستیم تا بتوانیم طی ماه‌های آینده دوباره به مدار تولید برگردیم.

حمید حمیدی یگانه که موی سپید کرده این صنعت است و دلش برای کیان کُرد می تپد گفت: ما صنعتگران با تولید نفس می کشیم و زمانیکه تولید نباشد، نفسمان بند می‌آید.

وی سال گذشته را یکی از سخت‌ترین سال‌های مدیریتی خود دانست و افزود: نمایندگان ملایر، استاندار همدان و فرماندار ملایر، مسئولان استانی و شهرستانی در حد توانشان در چارچوب قانون به ما کمک کردند که قابل تقدیر است.

مدیرعامل شرکت کیان کُرد با اشاره به مشکل حقوقی سرمایه گذار و مالک شرکت با بانک سرمایه بیان کرد: از سال ۹۳ تاکنون مجموع خدمات بانکی از مالک و سرمایه گذار این شرکت سلب شد و کیان کُرد هم درگیر این مشکل شد.

حمیدی یگانه ادامه داد: در این شرایط درگیر اجرای طرح توسعه‌ای شرکت بودیم تا بتوانیم ظرفیت اسمی را از پنج هزار تن در سال به ۱۱ هزار تن برسانیم.

بدهی ۱۹۰ میلیارد ریالی کیان کُرد به بانک صنعت و معدن
وی بیان کرد: ۱۵۰ میلیارد ریال برای طرح توسعه‌ای شرکت و خرید ماشین آلات تاب و بافت، احداث انبار گمرک و سالن تولید هزینه کردیم به امید اینکه سرمایه گذار پول تزریق می‌کند یا اینکه از بانک سرمایه در گردش دریافت می‌کنیم.

حمیدی یگانه اظهار داشت: سه سال این وضعیت را تحمل کردیم و زیر نقطه سر به سر تولید کردیم تا بتوانیم ضمن ادامه تولید، ۳۴۰ کارگر این شرکت را حفظ کنیم، در حالی که کار کردن زیر نقطه سر به سر یعنی زیان و با ادامه این روند ۳۰۰ میلیارد ریال بدهی برای شرکت ایجاد شد و دیگر قادر به ادامه کار نبودیم و کارگران زیادی بیکار شدند.

مدیرعامل شرکت کیان کُرد افزود: سرمایه و مالک شرکت برای تأمین سرمایه در گردش مجبور به فروش هتلی شد و امیدوار است که بتواند سرمایه‌ای را به شرکت تزریق کند، اما هنوز پولی بابت فروش هتل برنگشته که به شرکت تزریق شود.

او گفت: شرکت کیان کُرد در حال حاضر حدود ۱۷۰ میلیارد ریال به بانک صنعت و معدن استان بدهی دارد که با بهره و جرایم به ۱۹۰ میلیارد ریال رسیده و ۱۳ میلیارد ریال به سازمان تأمین اجتماعی، سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال مالیات، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به شرکت برق و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به شرکت گاز بدهی داریم.

وی درباره چگونگی حل این مشکل و راه اندازی مجدد کارخانه گفت: صرفنظر از سرمایه مالک شرکت، با سرمایه گذار جدید وارد مذاکره شده‌ایم تا به صورت کارمزدی کار را انجام دهیم و بتوانیم مرحله به مرحله تولید را افزایش داده و کارگران را به سر کار برگردانیم.

مدیرعامل شرکت کیان کُرد بیان کرد: در این راستا با یک سرمایه جدید قرارداد ۱۲۰۰ تنی بستیم، اما ۴۰ روز پیش نرخ پایه ارز عوض شد و ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت به صورت ارز نیمایی شد و سرمایه گذار قراردادش را از ۱۲۰۰ تن به ۳۰۰ تن کاهش داد.

حمیدی یگانه گفت: در همین راستا به تازگی با دفتر معاون اول ریاست جمهوری مکاتبه کردیم و تقاضای سه میلیون یورو وام ارزی دادیم تا بتوانیم مواد اولیه وارد و تولید را شروع کنیم.

وی افزود: این نامه به ستاد تسهیل کل ارجاع داده شده است و از ستاد تسهیل استان همدان نیز خواسته شده راهکاری برای حل این مشکل ارائه و به بانک معرفی شویم.

به گفته حمیدی یگانه وقتی شرکت از ریتم تولید خارج می‌شود، با مشکلات زیادی همچون مشکلات فنی، بازار، سرمایه گذاری، تأمین مواد اولیه و فروش مواجه می‌شود که برای بازگشت به تولید باید هزینه‌های زیادی پرداخت کنیم.

کیان کُرد ۲۵ درصد تولید کشور را دارد
با این تفاسیر اینکه شرکت کیان کُرد مشکلی در بازار و فروش تولیدات خود ندارد، خبر خوشی است که حمیدی یگانه اعلام کرد این شرکت اگر با تمام ظرفیت کار کند به تنهایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید کشور را دارد و پاسخگوی نیاز داخلی است.

مدیرعامل شرکت کیان کُرد گفت: طبق برآوردهای اولیه حداقل ۴۰۰ میلیارد ریال برای یک دوره سه و شروع تولید سرمایه در گردش نیاز داریم و در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ تن از افراد کلیدی شرکت را برای حفظ ماشین آلات نگه داشته‌ایم و حدود ۵۰ نیروی دیگر نیاز داریم تا بتوانیم ۱۲۰۰ تن را برای دوره سه ماهه تولید ادامه دهیم.

حمیدی یگانه ابراز امیدواری کرد: چنانچه ظرفیت تولید را افزایش دهیم، می‌توانیم نیروی بیشتری جذب کنیم که امیدواریم طی ماه‌های آینده به چرخه تولید بازگردیم.

در این میان یکی از اولویت‌های نخست مدیریت استان بخشیدن حیات دوباره به کیان کُرد است که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در این باره به ایرنا گفت: در حال حاضر به دنبال جذب تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی برای تزریق به این واحد صنعتی هستیم تا در ماه‌های آتی بتواند به شرایط تولید برگردد.

حمیدرضا متین افزود: از زمانیکه سرمایه گذار شرکت کیان کُرد به دلیل تهاتر بدهی در یک مشارکت کاری با یکی از بانک‌های کشور مشکل پیدا کرد، با پیگیری‌های توسط استان از صدور اجراییه ها در زمان فعالیت شرکت جلوگیری شد و پیگیری‌هایی برای تعیین تکلیف بدهی‌های آن صورت گرفت.

وی بازگشت دوباره کیان کُرد را مستلزم همکاری واحد در تأمین ضمانت نامه‌های مورد نیاز بانکی دانست و بیان کرد: هم اکنون حاشیه سود شرکت نسبت به سال گذشته بسیار متفاوت است و به نظر می‌رسد سرمایه گذاران هم اقبال بیشتری برای سرمایه گذاری در این واحد صنعتی دارند.

حاشیه سود کیان کُرد برای ورود سرمایه گذار امن است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان تاکید کرد: سرمایه گذار شرکت کیان کَرد ضمن ارائه برنامه مدون کاری، گام نخست خود را برای بازگشت به چرخه تولید بردارد و کارگران را به دوباره به کار برگرداند.

متین گفت: مشابه این واحد یک شرکت در تویسرکان بود که به چرخه تولید بازگشت و فولاد جعفری نیز در محور ملایر ظرف ۲ ماه آینده به چرخه تولید بازمی گردد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان شرکت کیان وینسا تولید کننده پنجره یو پی وی سی را نیز در رتبه دوم این واحدها عنوان کرد که به دلیل حاشیه سود نامانوس در حال پیگیری برای تغییر خط تولید است.

متین خاطرنشان کرد: واحدهای بزرگی که در سطح استان به تعطیلی کشیده شده‌اند و امکان بازگشت به کار آنها وجود دارد، به صورت ویژه و با کمک استاندار همدان از شرایط ستاد تسهیل مرکز و استان استفاده می‌کنیم تا به شرایط قبل برگردند.

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی همدان نیز با اشاره به ابلاغ بخشودگی جرایم بیمه گفت: شرکت کیان کُرد ملایر ۲۰ میلیارد ریال بدهی به این سازمان دارد که از این مبلغ پنج میلیارد ریال آن جریمه است.

اسماعیل نبوی افزود: چنانچه این شرکت از بخشودگی جرایم استفاده کند و نسبت به تقسیط بدهی‌های خود اقدام کند، جریمه آن به طور کامل بخشیده می‌شود.

وی یادآور شد: کیان کرد تا ۱۳ شهریور برای استفاده از بخشودگی جرایم خود فرصت دارد و مابقی بدهی نیز به صورت مساوی و در مدت زمان‌های مختلف تقسیط می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان نیز در بازدید از شرکت کیان کُرد به ایرنا گفت: هفته آینده استاندار همدان با بانک صنعت و معدن در تهران نشست مشترکی دارند که مشکل این شرکت طبق اولویت در این جلسه مطرح و بررسی می‌شود.

ظاهر پور مجاهد ادامه داد: تمامی دستگاه‌های خدمات رسان و سازمان‌هایی که کیان کُرد به آنها بدهی دارد، با وجود اینکه در منابع مشکل دارند، اما نیت آنها کمک و حمایت از این واحد تولیدی است و بدهی‌های شرکت پس از شروع دوباره تولید قسط بندی می‌شود.

وی خواستار همکاری ویژه سرمایه گذار شرکت برای راه اندازی مجدد این واحد شد تا چنانچه سرمایه‌ای آزاد شده است، دوباره به کارخانه برگردد.

تقسیط ۶ ماهه بدهی‌های شرکت کیان کُرد
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر اما ضمن تاکید بر سرعت بخشیدن به حیات دوباره کیان کُرد، فرصت زمانی برای این اقدام تعیین کرد و از سرمایه گذار و مدیران شرکت کیان کُرد درخواست کرد: برنامه مدون به منظور رصد اقدامات شرکت برای بازگشت به چرخه تولید طی ۲ ماه آینده ارائه شود.

قدرت الله ولدی با تاکید بر همکاری دستگاه‌های خدمات رسان، اداره امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی در تقسیط بدهی‌های کیان کُرد تاکید کرد: سرمایه گذار شرکت تا زمان شروع مجدد فعالیت خود حداکثر تا ۲ ماه آینده، بدهی‌های جاری شرکت را به دستگاه‌های خدمات رسان پرداخت کند، مابقی بدهی آن به این دستگاه‌ها، اداره امور مالیاتی و تأمین اجتماعی پس از شروع فعالیت تا ۶ ماه قسط بندی می‌شود.

به گزارش ایرنا؛ در حالی که عزم مجموعه استان و شهرستان بر بازگشت مجدد شرکت کیان کُرد به چرخه تولید و جوشیدن حیات دوباره به رگ‌های این واحد بزرگ صنعتی است، بار دیگر امید مدیران شرکت و کارگرانش به تدبیر مسئولان است تا بتوانند در این عرصه که صنعت و تولید قلب تپنده اقتصاد و معیشت شده است، ایفای نقش کنند و از بازار رقابت عقب نمانند.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, ملایر

ملایر

, کیان‌کرد

کیان‌کرد

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir