پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  10155تاریخ انتشار:  4 شهریور 1395 - 15:48
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » صفحه نخست
با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی و اعضای شورای جهانی صنایع دستی؛

 جشن "جهانی شدن لالجین" گنج پنهان ۷۰۰ ساله برگزار شد+تصاویر

شهر لالجین با 17 هزار نفر جمعیت، دارای یک هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک است و این در حالی است که در استان همدان دو هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک وجود دارد | شهر لالجین در بین 19 شهر جهانی به عنوان کوچکترین شهر معرفی شده و اواسط تابستان امسال به عنوان شهر جهانی سفال معرفی شد.
به گزارش همدان پرس؛ جشن جهانی شدن لالجین امروز با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اعضای شورای جهانی صنایع دستی در این شهر برگزار شد.

سالن شهدای شهرداری لالجین میزبان جمع کثیری از مردم لالجین و مسئولان استانی بود که این مراسم بطور مستقیم از شبکه استانی همدان پخش شد.

رسول نجفیان هنرمند ارزنده کشورمان  به عنوان مجری این برنامه در این جشن حضور داشت که با خواندن اشعار باباطاهر و اجرای یک قطعه موسیقی محلی فضای مفرحی در مراسم ایجاد کرد.

در ابتدای مراسم مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اظهار داشت: گنج پنهان 700 ساله در دولت تدبیر و امید جهانی شد.


علی مالمیر در جشن ' لالجین شهر جهانی سفال ' افزود: شهر لالجین در بین 19 شهر جهانی به عنوان کوچکترین شهر معرفی شده و اواسط تابستان امسال به عنوان شهر جهانی سفال معرفی شد.

وی با بیان اینکه 90 درصد مردم لالجین در رشته سفال فعالیت دارند افزود: 11 درصد شاغلان استان همدان در شهر لالجین کار می کنند.

وی تصریح کرد: شهر لالجین با 17 هزار نفر جمعیت، دارای یک هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک است و این در حالی است که در استان همدان دو هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه شهر لالجین قدمت دو هزار ساله دارد افزود: 6درصد شاغلان استان در صنایع دستی فعالیت دارند.

علی مالمیر ادامه داد: 36 نفر در استان همدان در 30 هزار کارگاه صنایع دستی به خلق آثار هنری در 113 رشته صنایع دستی می پردازند.


وی با بیان اینکه 8.8 درصد صادرات گمرک استان در بخش های صنایع دستی است ادامه داد: صادرات صنایع دستی استان همدان به 20 کشور جهان انجام می شود.

وی ادامه داد: 10 رشته صنایع دستی استان همدان مهر اصالت و 79 رشته نیز نشان ملی دریافت کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان تصریح کرد: دبیرخانه دائمی شورای جهانی صنایع دستی قرار است در لالجین افتتاح شود تا حرکات توسعه محور سفال لالجین را رصد کند.

مالمیر با بیان اینکه جهانی شدن لالجین تاثیر مثبتی در جذب گردشگران داشته افزود: این موفقیت بزرگ موجب سفر مستند سازان به این شهر شده است.

گروهی از داوران شورای جهانی صنایع دستی چندی پیش با سفر به شهر لالجین از توابع شهرستان بهار در استان همدان برای بررسی شرایط این شهر و ثبت آن به عنوان شهر سفال جهان از کارگاه ها و فروشگاه های آن بازدید کرده و آن را مورد قضاوت قرار دادند.


*حکمت ابن سینا و باباطاهر در هویت جهانی سفال لالجین استفاده شود
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: امروزه بازگشت هویت بومی به بازارهای بین المللی بزرگترین هدف شهرهای جهانی است و انتظار داریم هنرمندان همدانی حکمت سینوی بوعلی سینا و سبک ادبی باباطاهری را در نقوش و کتیبه های سفال لالجین به عنوان هویت جهانی به تصویر کشند.

بهمن نامور مطلق عصر پنجشنبه در آیین جشن ثبت لالجین به عنوان شهر جهانی سفال اظهار کرد: استفاده از هویت های بومی و شناخته شده همدان در طراحی سفال ها، عمق و اصالت ویژه ای به آن می بخشد و معتقدم ابن سینا و باباطاهر نماد حکمت و هنر زیبایی ایران زمین هستند.

نامور مطلق بیان کرد: جهانی شدن لالجین نماد موفق توسعه محلی و اقتصاد مقاومتی است چرا که علاوه بر اشتغالزایی مناسب، با مهاجرت معکوس مواجه است.

وی با تاکید بر حمایت از تولید صنایع دستی کوره ای خاطرنشان کرد: در حال طراحی و ساخت کوره های دقیق و کنترل شده هستیم و با تولید نسل جدید کوره ها، کیفیت در تولید مطلوب تر خواهد بود.

وی ایجاد کارگاه های لعاب سازی منطبق با استانداردهای جهانی با ارایه تسهیلات مورد نیاز، راه اندازی کارگاه های بزرگ و حفظ کارگاه های کوچک به عنوان اثر تاریخی، صدور شناسنامه برای کارگاه ها و فراهم آوردن شرایط هم نشینی با سایر رشته های صنایع دستی استان، احیای هویت طراحی اصلی گذشتگاه با ایجاد بانک اطلاعاتی، ایجاد مرکز تخصصی سفال و تقویت دانشکده جامع علمی کاربردی صنایع دستی را از مهمترین اهداف اجرایی در شهر جهانی لالجین بیان کرد و از هنرمندان سفال لالجین خواست تا به سمت کیفی سازی و مقاومت خاک در سفال سازی توجه کنند.


وی با تاکید بر اتمام موزه تخصصی سفال در لالیجن گفت: برگزاری نمایشگاه سفال ایران در لالجین و تبدیل این شهر به مرکز تفریحی و گردشگری، ایجاد پارک سفال و سایت های دائمی نمایشگاه از دیگر طرح های اجرایی در این شهر است.
لالِجین یکی از شهرهای شهرستان بهار در استان همدان به عنوان مرکز تولید سفال خاورمیانه شناخته شده است.

80 درصد از جمعیت شهر لالجین به پیشه سفالگری، سرامیک کاری و شغل های وابسته همچون نقاشی سفالینه ها، بسته بندی، خرید و فروش محصولات سفالی اشتغال دارند.

لالجین از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک ایران و جهان به شمار می رود و محصولات هنرمندان آن علاوه بر شهرهای دور و نزدیک ایران به بسیاری از کشورهای دیگر صادر می شود.

گروهی از داوران شورای جهانی صنایع دستی اوایل امسال با سفر به شهر لالجین برای بررسی شرایط این شهر و ثبت آن به عنوان شهر سفال جهان از کارگاه ها و فروشگاه های آن بازدید کرده و آن را مورد قضاوت قرار دادند که در نهایت لالجین لقب شهر جهانی سفال را از آن خود کرد.

*لالجین تنها با «سفال» جهانی شد
استاندار همدان گفت: لالجین تنها با در دست داشتن صنعت سفال جهانی شد.


محمدناصر نیکبخت در مراسم جهانی شدن لالجین، اظهار کرد: استثنایی‌ترین تصمیمی که شورای جهانی صنایع دستی گرفته، جهانی شدن لالجین بوده است.

وی افزود: اگر شهر اصفهان شهری جهانی معرفی شده به این علت بوده که تمام صنایع دستی‌اش را ارائه داد تا توانست جهانی شود اما لالجین تنها با صنعت سفال به مهم دست یافت.

نیکبخت با بیان اینکه لالجین در زمانی جهانی می‌شود که تمام آثار تاریخی پیرامون ما در حال تخریب شدن است، تصریح کرد: شورای جهانی صنایع دستی کوچکترین شهر دنیا را به عنوان شهر جهانی برگزید پس لالجین هم از این پس باید جهانی بیندیشد و جهانی حرکت و اقدام کند.

وی در خطاب به مردم لالجین گفت: شما دیگر در قالب و قامت یک شهر 17 هزار نفری نیستید بلکه شما به جهان تعلق دارید و باید منتظر حضور گردشگران داخلی و خارجی و اعتبارات فراوان باشید.

استاندار اظهار داشت: اجازه ندهید به غیر از محصولات دست‌ساز خودتان و محصولات داخلی، صنعت کشورهای دیگر در لالجین فروخته شود.


وی با اشاره به اینکه می‌گویند لالجین دارای قدمت 700 ساله است اما به نظر من قدمت آن بیشتر از این حرف‌هاست، عنوان کرد: مردمان لالجین خلاق و نوآور هستند و به صورت مجازی در گل، جان و روح می‌دمند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به هفته دولت و موفقیت برجام اشاره کرد و گفت: در شرایطی که برجام به نتیجه رسید و اقتصاد مقاومتی در حال تحقق است، جهانی شدن لالجین برای ما ارزش مضاعف دارد. هیچ چیز را برجام به ما نداد بلکه هرآنچه را که خواستیم خود از آن گرفتیم و بازهم خواهیم گرفت.

نیکبخت به توفیقات و دستاوردهای دولت اشاره و تأکید کرد: دولت تدبیر و امید در حالی روی کار آمد که نرخ رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد و نرخ تورم 43 درصد بود اما با تدابیر دولت نرخ رشد اقتصادی به مثبت چهار درصد رسیده و تورم تا حد قابل توجهی کاهش یافته است.

وی گفت: امیدواریم جهانی شدن لالجین فرصتی برای رونق اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری در همدان باشد و همچنین در کشور و روز به روز شاهد ورود گردشگران زیاد داخلی و خارجی باشیم.


ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان‌پرس

همدان‌پرس

, لالجین

لالجین

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir